A gazdag élet titka

2017. november 30., címkék: juhász zsófia, diakónia

A karácsonyokat, családi ünnepeket és nyári szüneteket hátrányos helyzetű, fogyatékos gyermekekkel töltötte, akikre nagyobb testvérként tekintett. Testközelből tapasztalta meg Juhász Zsófia korát megelőző gondolkodásmódját. A 20. századi református diakónia meghatározó alakjáról elnevezett szeretetszolgálati díjat idén keresztlánya, Győri Zsófia, a debreceni Immánuel Otthon és Fejlesztő Nevelést, Oktatást Végző Iskola intézményvezetője kapta.

A megajándékozott élet csodája

2015. június 29., címkék: diakónia, évforduló, juhász zsófia

Teológus, gyógypedagógus, verselő költő, akinek az időtálló tanításaiból máig táplálkoznak gondozottai, volt munkatársai – így idézte fel a huszonöt évvel ezelőtt elhunyt Juhász Zsófia alakját Naftz Katalin intézményvezető. Leghosszabb szolgálati helyén, Őrbottyánban és szülőfalujában, Jászkiséren is megemlékeztek a karizmatikus segítő halálának évfordulójáról.

Juhász Zsófia szellemi öröksége

2013. április 25., címkék: évforduló, diakónia, megemlékezés, juhász zsófia

Születésének 85. évfordulóján Juhász Zsófiára emlékeztek az Őrszentmiklósi Református Templomban és a Juhász Zsófia Református Szeretetotthonban.  Az április 19-i alkalmon ismerősei, volt munkatársai méltatták munkáját és bemutatták szellemi örökségét a jelen diakóniájában.

Istent keresem

Lk 8,16–25

„Hol van a ti hitetek?” tovább >


Új fordítású Biblia / Károli-Biblia / Hitvallásaink

Ez történik továbbiak →