Mai helytállásunk mércéje a kapott örökség gondozása

2018. szeptember 27., címkék: lepramisszió, dobos károly, missziói központ (rmk)

Dobos Károly református lelkipásztorra emlékeztek az általa alapított Lepramisszió egykori önkéntesei, munkatársai és családtagjai. Magyarné Balogh Erzsébet beszámolóját olvashatják – nemcsak az elhunyt lelkipásztor, hanem az általa megszólított emberek máig tartóhűséges és példaértékű szolgálatáról.

„Köszönjük, magyar Lepramisszió!”

2016. február 20., címkék: lepramisszió

Magyarországi segítséggel, tízmilliós támogatásból újult meg egy indiai leprakórház.

Imádságban született misszió

2016. január 29., címkék: lepramisszió

„A Lepramisszió csupa jó dologról adhat hírt: maga a gyógyítás is egy nagy-nagy öröm, emberek élete teljesen rendeződik, csupa sikertörténet. Éppen ezért fontos minden kicsi segítség, mert óriási változásokat visz végbe" – fogalmazott kérdésünkre Riskóné Fazekas Márta, a misszió igazgatója. Január utolsó vasárnapjára esik a leprások világnapja. Ennek apropóján ismerkedünk meg egy kicsit részletesebben a magyarországi Lepramisszió munkájával, aktuális tevékenységeivel.

Köszönet a szeretet és az együttérzés jeleiért

2015. július 13., címkék: lepramisszió

Shovakhar Kandel, a Nepáli Lepramisszió igazgatója levélben köszönte meg a nepáli földrengés károsultjainak küldött támogatásokat. Az április végi katasztrófa áldozatainak segítséget nyújtó támogatók között volt a magyarországi Lepramisszió is. A hazai misszió felhívására rövid időn belül 1 025 587 Ft adomány érkezett, amit maradéktalanul továbbítottak a Nemzetközi Lepramisszión keresztül a Nepáli Lepramissziónak.

Segélykérés a nepáli lepramissziós kórház javára

2015. április 28., címkék: lepramisszió

A Lepramisszió, mint a Nemzetközi Lepramisszió (The Leprosy Mission International) magyarországi tagszervezete, kéréssel és felhívással fordul a magyar lakossághoz a Katmandu fölötti Anandaban lepramissziós kórház érdekében.

Hidat építenek

2014. április 17., címkék: interjú, reformátusok lapja, lepramisszió

A negyvenéves magyar Lepramisszió hálaadó rendezvényét április 6-án tartották a Skót Misszió templomában. Riskóné Fazekas Mártával, a magyarországi Lepramisszió igazgatójával beszélgettünk.

Negyvenéves a magyar Lepramisszió

2014. április 09., címkék: reformátusok lapja, lepramisszió

Fennállásának negyvenedik évfordulóját ünnepelte a magyar Lepramisszió április 6-án délután a Skót Misszió templomában Budapesten. Az ünnepségen részt vettek a misszió magyar vezetői és önkéntesei, egyházi vezetők és Ausztrália, Belgium, Franciaország, Kanada, Mozambik, Új-Zéland, Nigéria, Mianmar, Skócia és Svájc misszióinak vezetői is, akik mindannyian gratulációjukat és örömüket fejezték ki a Lepramisszió magyarországi jelenlétének kerek évfordulóján.

A Lepramisszió őszi csendesnapjáról

2013. szeptember 25., címkék: lepramisszió

Riskóné Fazekas Márta, a Lepramisszió igazgatónőjének beszámolója az őszi csendesnapról.

110 éves lenne Dobos Károly, a Lepramisszió magyarországi meghonosítója

2012. december 13., címkék: évforduló, dobos károly, lepramisszió

December 9-én ebből az alkalomból emlékezett és adott hálát az ökumenikus Lepramisszió vezetősége, munkatársai, a Dobos család és az ismerősök.

Leprások Világnapja

2012. január 19., címkék: ökumené, ökumene, Ökumené, lepramisszió

A Leprások Világnapja alkalmából rendezett központi ünnepség, a nagygyűlés január 29-én, vasárnap 4 órakor Budapesten lesz, a Lepramisszió szervezésében.

A Leprások Világnapja

2011. január 13., címkék: lepramisszió, Hírek, ökumené, Ökumené

A Leprások Világnapjának központi rendezvényét január 30-án, vasárnap délután négy órakor tartják Budapesten, a Wesselényi utcai Baptista Templomban.

Lepramisszió csendesnapja

2010. szeptember 10., címkék: missziói központ (rmk), misszió, lepramisszió

A Lepramisszió szeretettel várja támogatóit és az érdeklődőket a szeptember 27-én, hétfőn délelőtt 10 órakor tartandó csendesnapjára a Budapesti Missziói Központba.

A Lepramisszió csendesnapot szervez

2010. április 09., címkék: Hírek, lepramisszió

A Lepramisszió szeretettel várja támogatóit és az érdeklődőket tavaszi csendesnapjára és nagygyűlésére, április 19-én, hétfőn délelőtt 10 órától a Missziói Központ nagytermében.

Hogyan támogathatjuk a leprabetegek között végzett segítő munkát?

2010. március 10., címkék: adománygyűjtés, riskóné fazekas márta, Ökumené, ökumené, lepramisszió, lelkésznő, világmisszió

Riskóné Fazekas Márta, református lelkésznő, a Magyarországi Lepramisszió igazgatónője. A vele készített beszélgtésből kiderül, miért van szükség még a mai korban is a Lepramisszió munkájára, hány leprabeteg él a világon és mi magyarok, hívő emberek hogyan támogathatjuk ezt a világméretű szolgálatot.

Új elnöke van a Lepramisszónak

2010. február 12., címkék: Ökumené, bölcskei gusztáv, ökumené, lepramisszió, riskóné fazekas mária, kapi zoltán

A Lepramisszió legutóbbi közgyűlésén Kapi Zoltán pusztavámi evangélikus lelkészt választották a szervezet elnökévé, hároméves időtartamra. A korábbi elnököt Riskóné Fazekas Márta református lelkészt február 1-től a Lepramisszió igazgatójává nevezte ki Dr. Bölcskei Gusztáv püspök, ezzel is elismerve 35 éve tartó önkéntes szolgálatát.

Istent keresem

Lk 1,1–25

„De íme, most megnémulsz, és nem tudsz megszólalni egészen addig, amíg ezek végbe nem mennek,” tovább >


Új fordítású Biblia / Károli-Biblia / Hitvallásaink