Cigányok és nem cigányok kértek bocsánatot egymástól Szárszón

2015. március 04., címkék: cigánymisszió, megbékélés, szárszó

Február 25.és 28. között közel hatvanan vettek részt a „Kiengesztelődődés a népek között" konferencián, amely lehetőséget nyújtott a gyógyulás és megbékélés átélésére a különböző származású keresztények között. Az eseményre nagy számban érkeztek roma testvérek az ország különböző településeiről és a határon túlról, de részt vettek más nemzetiségek képviselői is. Egyik este romani (cigány) és velszi nyelven, magyarul, angolul, koreaiul, románul és ukránul szólaltak meg az imádságok, melyekben az etnikai konfliktusok ütötte sebek gyógyulásáért könyörögtek.

Nemcsak az „ügynökökről”!... Régi és új döntések teológiai látás nélkül?

2014. november 12., címkék: múltfeltárás, fazakas sándor, reformátusok lapja, konferencia, megbékélés

Szempontok a múltfeltárás, az emlékezés és a megbékélés kérdéséhez a Magyarországi Református Egyházban – Fazakas Sándor gondolatai.

Nyilatkozat a nyelvtörvényről és a kommunizmus áldozatairól

2010. június 27., címkék: megbékélés, kuba, nyelvtörvény, Grand Rapids, nyilatkozat, grand rapids, református világközösség (rev)

A Református Egyházak Világközössége nagygyűlésén a delegáltak zárónyilatkozatot fogadtak el, amelyben számos politikai és társadalmi kérdés mellett a szlovákiai magyarok szabad anyanyelvhasználata mellett is állást foglaltak.

Református egységet szimbolizáló emlékmű épül Fehérgyarmaton

2010. június 05., címkék: trianon, megbékélés, Háttér, balog zoltán, fehérgyarmat

„Június 5-én Fehérgyarmaton a 10 órakor kezdődő szabadtéri úrvacsorás istentisztelet keretében felavatjuk a Kárpát-medencei magyar reformátusság egységét kifejező emlékművet” – tájékoztatta a Reformátusok Lapját Szalai László lelkipásztor.

Istent keresem

2Krón 31

„Minden munkáját, ...Istenét keresve, tiszta szívből végezte, ezért sikerült neki” tovább >


Új fordítású Biblia / Károli-Biblia / Hitvallásaink

Ez történik továbbiak →