Szívdobbanás harangszóra - Hálaadó istentisztelet Mezőberényben a megújult toronyért és az új toronysisakért

2011. november 28., címkék: mezőberény, templomfelújítás

A mezőberényi református embereket harang hívta őket össze 2011. november 27-ének vasárnapján hálaadó istentiszteletre a megújult toronyért és az új toronysisakért.

Úton lét - A mezőberényi református templom felújításáról

2011. október 11., címkék: templomfelújítás, mezőberény

Az ember nemcsak fizikai értelemben, hanem lelkileg is úton jár. Az Istennélküliség állapotából elindul Isten felé, hogy Őt megismerje. A keresztyén ember úton van Isten egyházának építéséért, úton van az evangélium hirdetéséért, úton van azért, hogy minél több ember átélje a Krisztussal való találkozás és a Krisztussal való közösség csodáját. Mi mezőberényi reformátusok most igen sajátos értelemben vagyunk úton. Nem egyszerűen a hit, hanem Isten egyházának épüléséért vagyunk munkában. Ugyanis a templomunk állaga az elmúlt évtizedekben annyira megromlott, hogy nem halogathattuk a felújítást.

Brutálisan megvertek egy református lelkésznőt - a tettes az istentisztelet után támadta meg a lelkipásztort

2010. február 11., címkék: mezőberény, brutális támadás, lelkésznő, Hírek

Megtámadtak egy református lelkésznőt Mezőberényben, aki a vasárnapi istentisztelet után éppen hazafelé tartott a gyülekezeti házból. A brutális támadás következtében a 33 éves nő súlyos sérüléseket szenvedett - kitört két foga, szétrepedt a szája, megsérült az arca és a keze, valamint súlyos fejsebei keletkeztek - napokig kórházban ápolták. A támadót még nem találta meg a rendőrség.

Istent keresem

Lk 8,16–25

„Hol van a ti hitetek?” tovább >


Új fordítású Biblia / Károli-Biblia / Hitvallásaink

Ez történik továbbiak →