Munkatársai szolgálatát díjazta a Nőszövetség

2016. október 12., címkék: bogárdi szabó istván, nőszövetség, zsindelyné tüdös klára-díj

Hatodik alkalommal adták át a Zsindelyné Tüdős Klára-díjat a Magyarországi Református Nőszövetség országos konferenciáján október 8-án a zsinati székházban.

Függő-vízszintes

2016. szeptember 28., címkék: prok, nőszövetség, bogárdi szabó istván, PROK, útinapló, szubjektív koreai útinapló

Béke szigete a nagyvárosban, imádkozó koreai nők, koreai megosztottság. Bogárdi Szabó István püspök szubjektív koreai útinaplójának ötödik része.

Nőszövetségi álom

2016. július 27., címkék: nőszövetség, bonyha, erdélyi egyházkerület

Rekkenő hőségben érkezünk meg július második hétvégéjén az Erdélyi Református Nőszövetség által szervezett bonyhai kastélynapra. Messze még a dél, de a hőmérő higanyszála már nagyon kúszik felfelé. A falu határában, a kiszáradt mezőn rengeteg autóbusz áll – ezek jelzik, hogy idén sem lesznek kevesen a rendezvényen.

Kerületi nőszövetségi konferencia Debrecenben

2016. július 01., címkék: nőszövetség, nőszövetségi konferencia, tiszántúli egyházkerület, Nőszövetségi Konferencia

A Tiszántúli Református Egyházkerületi Nőszövetség június 24-én tartotta meg huszonharmadik konferenciáját a Nagytemplomban. A rendezvényen több mint 370 nőtestvérünk vett részt.

Elhunyt Pásztor Jánosné

2016. május 24., címkék: in memoriam, nőszövetség, pásztor jánosné, In memoriam

A Magyarországi Református Nőszövetség korábbi elnöke 85 éves volt.

Türelemmel, de ne tétlenül

2016. április 18., címkék: tiszántúli egyházkerület, II. helvét hitvallás, nőszövetség

A Tiszántúli Református Egyházkerület Nőszövetsége 21. alkalommal rendezte meg bibliaiskoláját, ezúttal „Jézus Krisztusnak a tulajdona vagyok” címmel.

Merj élni!

2015. október 14., címkék: nőszövetség, kitüntetés

A százhúsz éve született Zsindelyné Tüdős Klárára, a Nőszövetség magyarországi megalapítójára emlékezve ötödik alkalommal adták át a róla elnevezett díjat a kerületi nőszövetségek a MEÖT-székházban október 10-én.

A határzár túloldalán

2015. október 09., címkék: Nőszövetségi imanap, nőszövetségi imanap, délvidéki reformátusok (szrke), szerbiai református keresztyén egyház, nőszövetség, reformátusok lapja, kárpát-medencei imanap

Éppen tíz éve annak, hogy a Kárpát-medencei nőszövetségek a Generális Konvent támogatásával tenni akartak a nemzet egységéért a szomorú emlékű 2004. december 5-i népszavazás után, és imanapot hirdettek, amelynek anyagát minden évben más és más egyházkerület készítette elő. A tizedik imanapot a Kárpát-medence legfiatalabb nőszövetsége szervezi december első vasárnapjára, ezért a magyar–szerb–horvát határról sugárzott riasztó képek ellenére is útra keltek a magyarországi, erdélyi, királyhágómelléki, horvátországi és felvidéki nőszövetségi vezetők, hogy együtt legyenek a vajdasági Bácsfeketehegyen szeptember 17. és 20. között.

Újabb kastélynapot szerveztek Bonyhán

2015. augusztus 11., címkék: bonyha, erdélyi egyházkerület, reformátusok lapja, nőszövetség

Figyelemfelkeltés, nép­szerűsítés – ezzel a céllal szervezte meg az Erdélyi Református Nőszövetség idén nyáron is a bonyhai kastélynapot július 11-én.

Felvidékért imádkozunk

2014. október 02., címkék: reformátusok lapja, nőszövetség

Deregnyőn tartották kilencedik imanapi előkészítő konferenciájukat a Kárpát-medencei református nőszövetségek vezetőségei szeptember 25. és 28. között a Református Tanulmányi Központban. Az ez évi tematikát a Szlovákiai Református Keresztyén Egyház nőegyesülete készítette elő, így a Felvidékért imádkoznak majd a Kárpát-medence magyarjai december első péntekén.

„Megengedte az Úristen, hogy szolgálhattam”

2014. augusztus 11., címkék: nőszövetség, reformátusok lapja, pásztor jánosné

Ha nem tudunk áldozatot hozni egymásért, akkor nem ér semmit a keresztyénségünk – hangsúlyozza Pásztor Jánosné, aki közel húsz évig volt a Magyarországi Református Nőszövetség elnöke. A közelmúltban lemondott tisztségéről, és hálával gondol vissza az elmúlt évekre.

Új vezetőség a Nőszövetség élén

2014. május 26., címkék: nőszövetség

Május 17-én tartotta a Magyarországi Református Nőszövetség tisztújító küldöttgyűlését. A Nőszövetség új elnöke P. Tóthné Szakács Zita, a Magyarországi Református Egyház Zsinati Missziói Irodájának korábbi vezetője, a Dunántúli Nőszövetség elnöke.

Közeleg a tisztújítás

2013. október 14., címkék: nőszövetség, zsindelyné tüdös klára-díj

Átadták a Zsindelyné Tüdős Klára díjat október 12-én Budapesten, a Református Nőszövetség éves konferenciáján. Az öt díjazott mellett Pásztor Jánosné, a szövetség leköszönő elnöke is átvette a kitüntetést húszéves elnöki tevékenysége és sok évtizedes, a női munkában végzett szolgálata elismeréseként.

Ülésezett a Nőszövetség Intéző Bizottsága

2012. november 20., címkék: nőszövetség

November 14-én, a Schweitzer Otthon tanácskozó termében  tartotta ez évi utolsó ülését az Országos Református Nőszövetség Intéző Bizottsága. A vezetőségi testület azért gyűlt össze, hogy a változó állami törvényekhez igazítsa Szervezeti és Működési Szabályzatát és aktuális kérdésekben hozzon határozatokat.

Trianon fénylő mostohagyermeke

2012. október 03., címkék: ima, királyhágómelléki egyházkerület, reformátusok lapja, nőszövetség, riport

Van egy egyházkerület a Kárpát-medencében, amelyet a trianoni békediktátum, majd a második világháború kényszerhelyzete hozott létre. A máramarosi hegyektől egészen a Vaskapuig nyúló Királyhágómelléki Egyházkerület kétszer született meg kilencvenkét év alatt, mindkétszer kényszerűségből.

Nőszövetségesek a zsinati székházban

2012. október 02., címkék: konferencia, zsindelyné tüdös klára-díj, nőszövetség

Harmadik alkalommal adta át a Zsindelyné Tüdős Klára-díjat az Or­szágos Református Nőszövetség. Asszonyok töltötték meg idén is a zsinati székház üléstermét szeptember 29-én – ellensúlyozva azt a tendenciát, hogy egyházunk tanácskozó és törvényhozó testületének mindössze két női tagja van.

Nőszövetségek Debrecenben

2012. június 30., címkék: nőszövetség, debrecen-nagytemplom

Közös ünnepséget tartott a tiszántúli és a királyhágómelléki nőszövetség. Beszámoló a Debrecen-nagytemplomi megemlékezésről.

Nőszövetségi Biblaiskola Berekfürdőn

2012. március 07., címkék: konferencia, berekfürdő, nőszövetség

Tizennyolcadszor rendez Bibliaiskolát a tiszántúli egyházkerület Nőszövetsége. Az öt napos képzésre március 9-ig jelentkezhetnek.

Nőszövetségi Bibliaiskola Berekfürdőn

2012. március 03., címkék: konferencia, tiszántúli egyházkerület, berekfürdő, nőszövetség

Tizennyolcadszor rendez Bibliaiskolát a tiszántúli egyházkerület Nőszövetsége. Az öt napos képzésre március 9-ig jelentkezhetnek.

Imádkozni hittel és alázattal sosem hiábavaló - Kárpát-medencei Imanap Miskolcon

2011. december 06., címkék: kárpát-medencei imanap, kárpátaljai reformátusok (kre), Miskolc, miskolc, nőszövetség

A Kárpát-medencei református nőszövetségek december 4-én, vasárnap rendezték meg a már hagyományosnak számító imanapjukat.


Ez történik továbbiak →Istent keresem

ApCsel 5,12–16

„Az Úr pedig egyre növelte a hívők számát...” tovább >


Új fordítású Biblia / Károli-Biblia / Hitvallásaink