A presbitérium mint tükör

2017. október 08., címkék: presbiterválasztás, presbiterválasztás 2017

Tizennyolcezer presbitert választanak meg december végéig. A Magyar Református Presbiteri Szövetség (MRPSZ) tiszteletbeli elnöke szerint a nőket is be kell vonni a presbitériumokba. Szilágyi Sándort kérdeztük.

Presbiterség az egyház történetében

2017. szeptember 30., címkék: presbiterválasztás, presbiterválasztás 2017

Mi a presbiterek feladata? Mikor alakult meg egyházunkban az első presbitérium? Mit nevezünk a paritás elvének? A Magyar Református Presbiteri Szövetségnek az idén őszi presbiterválasztásra felkészítő összeállításából kiderül.

Hitvallásuk a presbiteri tisztségről

2017. szeptember 21., címkék: tisztújítás, presbiterválasztás, presbiterválasztás 2017

Mit tanít a Második Helvét Hitvallás a presbiterekről és a testületi vezetésről? A Magyar Református Presbiteri Szövetségnek az idén őszi presbiterválasztásra felkészítő összeállításából kiderül.

A presbiteri tisztség bibliai alapjai

2017. szeptember 15., címkék: presbiterválasztás 2017

Mit olvasunk a Szentírásban a presbiteri szolgálatról? Ki lehetett presbiter a bibliai időkben? A Magyar Református Presbiteri Szövetségnek az idén őszi presbiterválasztásra felkészítő összeállításából kiderül.

Presbiterválasztás elé

2017. augusztus 28., címkék: tisztújítás, presbiter, reformátusok lapja, 2017, presbiterválasztás, huszár pál, presbiterválasztás 2017

Istenünk végtelen kegyelme folytán ismét jelentős esemény előtt áll református egyházunk. Törvényünk értelmében megújulnak presbitériumaink, amelyek szerepe nélkülözhetetlen gyülekezeteink és egész egyházunk kormányzásában.

Istent keresem

2Krón 31

„Minden munkáját, ...Istenét keresve, tiszta szívből végezte, ezért sikerült neki” tovább >


Új fordítású Biblia / Károli-Biblia / Hitvallásaink

Ez történik továbbiak →