Diákprogramok a Ráday Múzeumban

2018. november 07., címkék: dunamelléki egyházkerület, ráday múzeum, ifi

Minden korosztály számára sok érdekességet rejt a kecskeméti Ráday Múzeum látványraktára és ötvösműhelye. Állandó kiállításaikhoz kapcsolódó múzeumpedagógiai foglalkozásokra, tárlatvezetésekre várják az érdeklődő iskolai csoportok, közösségek jelentkezését.

A fáradhatatlan

2015. december 09., címkék: évforduló, ráday múzeum

Szász Károly református püspök, író a reformkor egyik kiemelkedő alakja volt. Az 1829-ben született és 1905-ben elhunyt egyházvezetőre emlékezve életút-kiállítás nyílt december 8-án a kecskeméti Ráday Múzeumban.

Megújult kecskeméti Ráday Múzeum

2015. december 04., címkék: ráday múzeum, dunamelléki egyházkerület

94 millió forint uniós és hazai támogatásból megújították a kecskeméti református Ókollégiumban található Ráday Múzeumot. A dunamelléki egyházkerület intézményének felújított raktárát, ötvösműhelyét és foglalkoztató terét november 3-án adták át.

Bibliát árulni kötelesség

2013. június 13., címkék: dunamelléki egyházkerület, reformátusok lapja, bibliás könyvesbolt, ráday múzeum

Bátor vállalkozásba kezdett a Dunamelléki Református Egyházkerület, amikor elindította a Biblia Múzeum megújítását. A tervezett, új múzeum először könyvesboltját nyitotta meg május 24-én. Az újjászülető intézményről vezetőjét, Timár Gabriellát kérdeztük.

Barokk vigasságok sikere

2011. augusztus 20., címkék: interjú, reformátusok lapja, ráday múzeum

A Múzeumok Éjszakáján a kecskeméti Ráday Múzeum volt az egyik legnépszerűbb a rengeteg vidéki múzeum közül a NEFMI (Nemzeti Erőforrás Minisztérium) értékelése szerint. Ezzel kapcsolatban kérdeztük Fogarasi Zsuzsát, a múzeum igazgatóját.

Istent keresem

2Krón 29

„...kinyittatta az Úr házának ajtajait, és kijavíttatta azokat” tovább >


Új fordítású Biblia / Károli-Biblia / Hitvallásaink

Ez történik továbbiak →