Szárszói örökség

2017. augusztus 11., címkék: szárszó, reformátusok szárszói konferenciája, évforduló

Közös gondolkodásra hív augusztus 24. és 27. között a Reformátusok Szárszói Konferenciája. A programról, amelynek fő témája a reformáció lesz, már közöltünk előzetest, de most nézzünk kicsit a nem oly távoli múltba: mi volt a ma is sokszor emlegetett 1943-as szárszói konferencia, és miről is szóltak az 1992-től megtartott egykori értelmiségi találkozók?

Már lehet jelentkezni a szárszói konferenciára

2017. június 20., címkék: szárszó, reformátusok szárszói konferenciája

Augusztus 24-27-e között ismét várja a keresztyén szellemiségű érdeklődőket a Reformátusok Szárszói Konferenciája. Az újrainduló közös gondolkodásnak a balatonszárszói Soli Deo Gloria Családi Hotel és Konferencia-központ ad otthont.

Cigányok és nem cigányok kértek bocsánatot egymástól Szárszón

2015. március 04., címkék: cigánymisszió, megbékélés, szárszó

Február 25.és 28. között közel hatvanan vettek részt a „Kiengesztelődődés a népek között" konferencián, amely lehetőséget nyújtott a gyógyulás és megbékélés átélésére a különböző származású keresztények között. Az eseményre nagy számban érkeztek roma testvérek az ország különböző településeiről és a határon túlról, de részt vettek más nemzetiségek képviselői is. Egyik este romani (cigány) és velszi nyelven, magyarul, angolul, koreaiul, románul és ukránul szólaltak meg az imádságok, melyekben az etnikai konfliktusok ütötte sebek gyógyulásáért könyörögtek.

Amerika és töltött káposzta

2013. augusztus 10., címkék: köntös lászló, migeneráció, sdg, szárszó

Kötelességünk az itthon maradás, mert nem véletlen, hogy ideszülettünk. Mégsem lesz rongyemberré az, aki külföldre megy – vélekedett Köntös László. A dunántúli egyházkerület főjegyzője A migráció, mint missziói kihívás címmel tartott előadást Balatonszárszón, az SDG Konferencia Központban a MIGeneRÁCIÓ konferencián.

MIGeneRÁCIÓ

2013. augusztus 09., címkék: konferencia, migeneráció, sdg, szárszó, steinbach józsef

A szójáték a migráció és generáció szó összetételéből alakult, jelképezve azt az égető problémát, hogy ma számosan vándorolnak ki hazánkból a fiatal generáció tagjai. Az ezzel a témával foglakozó konferenciát a Soli Deo Glória Református Diákmozgalom szervezte meg a híressé vált 1943-as találkozó szellemében. Augusztus nyolcadikán, a hivatalos megnyitó előtt pár órával, a balatonszárszói SDG Konferenciaközpontban sajtótájékoztató keretében lehetett előzetes képet kapni a MIGeneRÁCIÓ programjáról, filozófiájáról.

Ez történik továbbiak →Istent keresem

Péld 1,1–9

„Hallgass, fiam, apád intésére, és ne hagyd el anyád tanítását...” tovább >


Új fordítású Biblia / Károli-Biblia / Hitvallásaink