Zöldet kap a telefonos lelkigondozás

2019. április 29., címkék: telefon-lelkigondozás

Új, ingyenesen hívható, úgynevezett zöld számmal bővül a református Telefonos és Internetes Lelkigondozás május elsejétől.

Tanuljon meg segíteni!

2019. január 14., címkék: telefon-lelkigondozás

A Református Lelkisegély Internetes és Telefonos szolgálat ingyenes tanfolyamot indít „Segítőbeszélgetés telefonon" címmel. A tanfolyamot elvégzők közül választják ki azokat, akik munkaviszonynak nem számító, karitatív jellegű telefonos segítőmunkát végezhetnek a szolgálatnál.

Segítő hang telefonon

2018. október 01., címkék: telefon-lelkigondozás

A Magyarországi Református Egyház telefonos-lelkisegély szolgálata ingyenes tanfolyamot indít „Segítőbeszélgetés telefonon" címmel.

Gyógyító beszélgetések

2017. december 19., címkék: lelkigondozás, Lelkigondozás, telefon-lelkigondozás

„November a legnehezebb időszak, ekkor érkezik a legtöbb krízishívás a telefonos lelkisegélyszolgálathoz. Mióta él a vonal, statisztikailag kimutatható, hogy csökkent az öngyilkosságok száma"– állítja Révész Anikó, a református telefonos és internetes lelkisegély-szolgálat vezetője.

Telefonos- és internetes lelkigondozói képzés

2015. július 20., címkék: telefon-lelkigondozás, internetes lelkigondozás

Tanulj, hogy segíthess! Szívesen segítenél másoknak lelki problémáik megoldásában? A 30 éve működő Lelki Elsősegély Telefonszolgálatunk, a telefonos- és internetes lelkigondozás ügyelőket keres.

Bátorító hang az éjszakában

2014. december 16., címkék: telefon-lelkigondozás, advent 2014

„Mindig örömmel jövök, szeretem a hívóimat, sokszor imádkozom értük" – mondja a református telefonos-lelkigondozó szolgálat (TLG) egyik önkéntese. Szakképzett, empatikus emberek várják karácsonykor is, hogy hangjukba kapaszkodjanak, akik magányosak vagy válságba jutott az életük.

Pihenőhely a virtuális világban – online lelkisegély

2010. február 06., címkék: telefon-lelkigondozás, lelkigondozói kézpés, révész jánosné, Háttér

„A tapasztalat szerint egyre nagyobb az igény az esti, ingyenesen elérhető ügyeletre” – mondja Révész Jánosné, a Telefon-lelkigondozás missziós lelkésze. Sok embernek a napközbeni rohanás és munka mellett nem jut ideje gondolkozni a nehézségein – az esti-éjjeli órákban viszont hatványozottan rohanhatják meg gyötrő kérdései. Fontos lenne, hogy ilyenkor ott legyen valaki, akinek felteheti kérdéseit. Ezt felismerve hívták életre az internetes lelkigondozás intézményét.

Istent keresem

Lk 20,27–40

„Isten pedig nem a holtak Istene, hanem az élőké.” tovább >


Új fordítású Biblia / Károli-Biblia / Hitvallásaink