Drogterápiás otthon – a második otthon

2015. szeptember 22., címkék: victorné erdős eszter, erdélyi református mentő misszió, horváth levente, kató béla, magyarózd

A Református Mentő Misszió (RMM) által működtetett Magyarózdi Drogterápiás Otthon fennállásának tízéves évfordulóját ünnepelte szeptember 20-án. A hálaadó nap alkalmával ünnepi istentiszteletet tartottak, a programot több előadás, fotókiállítás, koncert és sporttevékenység egészítette ki.

Megnyílt az Adna Café

2015. június 13., címkék: adna café, czibere károly, victorné erdős eszter, szabó istván, drogmisszió

– Járatlan útra lépünk ezzel az új szolgálattal – számunkra izgalmas és reményteli, hogy legyen egy hely a fővárosban, ahol a fogyasztáshoz nem a mai civilizáció gondolatai kapcsolódnak, hanem az csak egy kelléke a beszélgetésnek, az együttlétnek, az életvezetésnek, a megváltoztatásnak – mondta Bogárdi Szabó István püspök, a Zsinat lelkészi elnöke az Adna Café megnyitóján június 12-én Budapest belvárosában. A Kallódó Ifjúságot Mentő Misszió legújabb intézményében a józanságot szeretnék divatba hozni.

Missziói pont Budapest szívében

2013. október 02., címkék: prédikálóállomás, victorné erdős eszter, reformátusok lapja

Szeptember elsejével missziói pont nyílt Budapesten. A Csaba utcai prédikálóállomás szomszédságában – amelyet a budai, a budahegyvidéki és a pasaréti gyülekezet közösen tartott fenn – már a ‘80-as években működött a Válaszút Alapítvány, amelyet lelkes teológusok hoztak létre a szenvedélybetegek segítésére a Moszkva tér közelében. Amikor az alapítványt bekebelezte a református egyház, ígéretet kapott a Kallódó Ifjúságot Mentő Misszió (KIMM), hogy a Csaba utcai lelkész nyugdíjba menetele után a misszió lesz a prédikálóállomás jogutódja. Ajtony Artúr szeptember elsejével vonult nyugállományba a Csaba utcából. A kezdeményezésről Victorné Erdős Esztert, a KIMM vezető lelkészét kérdeztük.

Istent keresem

1Krón 28

„...ismerd meg atyád Istenét, és szolgálj neki teljes szívvel és készséges lélekkel, mert megvizsgál az Úr minden szívet, és megismer minden szándékot és indulatot.” tovább >


Új fordítású Biblia / Károli-Biblia / Hitvallásaink