Letölthető hittan-anyagok

A lenti linkre kattintva letölthető az állami általános iskolákban és hatosztályos gimnáziumokban végzett hittanoktatás-szervezést segítő szórólap, a gyülekezeteknek megküldött plakát nyomtatható változata, illetve újdonságképpen a református hit- és erkölcstan oktatást bemutató szakmai anyagok (PowerPoint).

 

Letölthető hit- és erkölcstan szórólap, plakát és bemutató előadás

Hittan A-Z

Az új Köznevelési Törvény rendelkezik a kötelezően választható erkölcstan és hit- és erkölcstan bevezetéséről. Az alábbiakban bocsájtjuk közre a jelenleg rendelkezésünkre álló információkat az új oktatási feladattal kapcsolatban.

Jövő évtől kötelező lesz a hittan?

Továbbra is délután lesz a hittanóra?

Református hittan - Gyakran Ismételt Kérdések

Összegyűjtöttük a református hittanoktatás különböző formáival kapcsolatos alapvető kérdéseket és az arra adandó válaszokat.

Mikor vehetőek kézbe a hittan taneszközök?

Ki tarthat hittanórákat?

Hírek

Álláslehetőségek a váci református gimnáziumban

Tanári állások a váci Bernáth Kálmán Református Gimnáziumban.

Pedagógusi állás Kispesten

A kispesti Karácsony Sándor Rózsatéri Református Általános Iskola és Óvoda keres részállásra keresztyén, tanító-testnevelés, vagy más szakpáros pedagógust – elsősorban napközire – alsó tagozatos tanulókhoz, augusztus végi munkakezdéssel.

Károlisok a reformáció nyomában

Tanulmányutat szervezett a Károli Gáspár Református Egyetem július 5. és 16. között, mely során a hallgatók Wittenbergtől Zürichig végigjárták a reformáció fontos állomásait.

Pótfelvételit hirdet a DRHE

Pótfelvételi a Debreceni Református Hittudományi Egyetemen.

Pótfelvételit hirdet a Károli

Pótfelvételit hirdet a református egyetem.

Pótfelvételi Pápára

Felvételt hirdet szakjaira a Pápai Református Teológiai Akadémia a 2017/2018-as tanévre.

Középiskolák találkozója Nagykőrösön

Ezúttal az Arany János Református Gimnázium volt a huszonkettedik alkalommal megrendezett Kárpát-medencei Református Középiskolák találkozójának házigazdája.

Általános iskolák találkozója Pécsett

„A szeretet a leghatékonyabb nevelőerő" – ez a gondolat volt a fő üzenete a Pécsett megrendezett Kárpát-medencei Református Általános Iskolák IV. Találkozójának.

Pótfelvételi Sárospatakra

Hitéleti szakjaira és szakirányú továbbképzéseire is pótfelvételit hirdetett a Sárospataki Református Teológiai Akadémia. Emellett ősztől ismét megnyitja kapuit a Sárospataki Református Presbiteri és Gyülekezeti-munkás Népfőiskola.

Oktatásügy a Magyarországi Református Egyházban

Egyházunk az évszázados gyakorlat folytatásaként közoktatási intézményeket tart fenn. A nevelés és az oktatás intézményeinkben - figyelemmel az általános állami, önkormányzati követelményekre - Istennek a Szentírásban adott kijelentése, hitvallásaink és a magyar kálvinizmus szellemében folyik.

Az MRE oktatási intézményrendszere

Összesen 175 köznevelési és felsőoktatási intézményünkben közel 63 ezer diák vesz részt oktatásban.

MRE Zsinata Oktatásügyi Bizottsága

A Zsinat szabályozza egyházunk valamennyi közoktatási intézményének működését, az MRE közép- és hosszú távú nevelési-oktatási koncepcióját. A Zsinat e tevékenységét elsősorban a Zsinat Oktatásügyi Szakbizottságán keresztül gyakorolja.

Közegyházi oktatási szervek

Egyházunk oktatási tevékenységének irányítására, kooordinálására, segítésére és a más egyházakkal, államal való kapcsolattartására a Zsinat háttérszervezeteket hozott létre.

Az egyházi oktatásügyhöz kapcsolódó alapítványok, egyesületek

A református oktatásügy különböző területeit zsinati, Kárpát-medencei alapítású alapítványok, és más szerveződések is segítik.

Reformatus.hu a közösségi oldalakon

Asztali verzió