Az Egyházi Jövőkép Bizottság munkájával kapcsolatos cikkeink

Egyházi jövőkép: A párbeszéd folytatódik

2015. december 03., címkék: egyházi jövőkép bizottság (ejb), ejb

Az Elnökség kezdeményezésére december 2-án találkozott az Elnökségi Tanács az Egyházi Jövőkép Bizottság (EJB) korábbi tagjaival. Az előző ciklusban az EJB által indított, az egyház több szintjén megvalósuló párbeszéd lehetséges folytatásának kérdéséről egyeztettek a találkozón.

Párbeszédben a jövővel

2014. szeptember 18., címkék: egyházi jövőkép bizottság (ejb), ejb

Célegyenesbe ért az Egyházi Jövőkép Bizottság (EJB) munkája. Az EJB tagjai a Missziói Bizottsággal közösen indított szakmai műhelymunka eredményei alapján szeptemberben már a novemberi előterjesztés szövegét véglegesítik.

Ima az egyházfinanszírozásért

2014. szeptember 04., címkék: ima, ejb, prayer

Az Egyházi Jövőkép Bizottság (EJB) az elmúlt hónapokban minden héten egy-egy egyházunk életét érintő témában hívta imaközösségre a gyülekezeteket. A felhívások a bizottság zsinati előterjesztésében megfogalmazott huszonnyolc témakört követték. Utolsó alkalommal az egyházfinanszírozás alternatív módjáért emeli fel szavát az EJB egyik tagja.

Ima az értékelvű kapcsolattartásért

2014. augusztus 28., címkék: ejb, ima, prayer

Értékelvű kapcsolattartás az állammal. Az Egyházi Jövőkép Bizottság szeptemberig minden héten egy-egy egyházunk életét érintő témában hívja imaközösségre a gyülekezeteket. A felhívások a bizottság zsinati előterjesztésében megfogalmazott huszonnyolc témakört követik.

Ima a jó gyakorlatért

2014. augusztus 15., címkék: prayer, ejb, ima

Ima az elmúlt húsz év sikeres és zsákutcába jutott gyakorlatának összegyűjtéseért és kiértékeléséért. Az Egyházi Jövőkép Bizottság szeptemberig minden héten egy-egy egyházunk életét érintő témában hívja imaközösségre a gyülekezeteket. A felhívások a bizottság zsinati előterjesztésében megfogalmazott huszonnyolc témakört követik.

Ima az intézmények és a fenntartó együttműködéséért

2014. augusztus 12., címkék: prayer, ejb, ima

Az intézmények és a fenntartó együttműködési irányelveinek kidolgozása, kapcsolata. Az Egyházi Jövőkép Bizottság szeptemberig minden héten egy-egy egyházunk életét érintő témában hívja imaközösségre a gyülekezeteket. A felhívások a bizottság zsinati előterjesztésében megfogalmazott huszonnyolc témakört követik.

Mi lesz a konfirmandusokkal?

2014. augusztus 08., címkék: ejb, reformátusok lapja, konfirmáció, Konfirmáció

A szünidő alatt is dolgoznak azok a munkacsoportok, akiknek feladata hátteret biztosítani a missziói törvény stratégiai újragondolásához, összefogásban az Egyházi Jövőkép Bizottsággal. Végükhöz közelednek olyan empirikus kutatások, amelyeknek az eredményei részben elkészülnek az őszi zsinatra, és jó cselekvési alapot szolgáltathatnak a januárban összeülő új Zsinat számára.

Ima az intézményeinkért

2014. augusztus 07., címkék: ima, ejb, prayer

Az Egyházi Jövőkép Bizottság szeptemberig minden héten egy-egy egyházunk életét érintő témában hívja imaközösségre a gyülekezeteket. A felhívások a bizottság zsinati előterjesztésében megfogalmazott témaköröket követik. Ezen a héten az alábbiakért imádkozunk: az intézmények missziói kötelezettségeinek megfogalmazása egységes koncepcióban, és az intézmények alkalmazottaival kapcsolatos hitéleti és képzési tervek kidolgozása.

Ima az egységes kommunikációs stratégiáért

2014. július 30., címkék: ima, ejb, prayer

Az Egyházi Jövőkép Bizottság szeptemberig minden héten egy-egy egyházunk életét érintő témában hívja imaközösségre a gyülekezeteket. A felhívások a bizottság zsinati előterjesztésében megfogalmazott témaköröket követik. Az EJB most az egységes kommunikációs stratégia kidolgozásáért - a nyilvánosság a hitelesség szolgálatában - emeli fel szavát.

Ima az egységesebb egyházi „nyilvános” tanításért

2014. július 24., címkék: ejb, ima, prayer

Belső egyházi párbeszéd és vitakultúra kialakítása. Az Egyházi Jövőkép Bizottság szeptemberig minden héten egy-egy egyházunk életét érintő témában hívja imaközösségre a gyülekezeteket. A felhívások a bizottság zsinati előterjesztésében megfogalmazott huszonnyolc témakört követik.

Istent keresem

Jel 22,1–7

„...nem lesz többé átok..." tovább >


Új fordítású Biblia / Károli-Biblia / Hitvallásaink

Ez történik továbbiak →