Cigánymisszió

Országos Cigánymissziós Konferencia

_vsz_dsc00363.jpg

Fontosnak tartjuk, hogy a Magyarországi Református Egyház gyülekezeteiben szolgáló cigány és nem cigány testvérekkel egy többnapos konferencia keretében együtt gondolkodjunk, tanuljunk egymástól, illetve épüljünk hitben, Istent dicsőítve.

Ezért szervezzük meg 2014 óta minden év őszén kb. 150 fő részvételével az Országos Cigánymissziós Konferenciát, melynek során egy adott témát járunk körül és dolgozunk fel kisebb csoportokban. A konferencia remek lehetőséget ad a találkozásokra, korábbi ismertségeink elmélyítésére, hitbeli testvéreinkkel való beszélgetésre.

Az esemény egészét átszövik a Kárpát-medence egészéről érkezett református cigányok dicsőítései, a közös imádkozás, igehirdetések hallgatása-feldolgozása, tapasztalatok-jó gyakorlatok cseréje, illetve a bizonyságtételek.

Országos Cigánymissziós Konferencia - hírek

20201013_134153.jpg

Kapcsolódás az isteni hálózathoz – Összefoglaló az Online Cigánymissziós konferenciáról

Ha egy szóval kellene jellemezni 2020-at, akkor az emberek többségének a koronavírus jutna eszébe, ha pedig ehhez kapcsolódó érzéseikről kérdeznénk őket, akkor az első helyen nagy valószínűséggel a félelem állna. Ezért döntött úgy az Országos Református Cigánymisszió, hogy Pál apostol Timóteushoz intézett üzenetét jelöli ki rendhagyó Online Cigánymissziós konferenciájának: „Nem a félelem lelkét adtak nekünk Isten, hanem az erő, a szeretet és a józanság lelkét.” (2Tim 1,7).

Tovább a cikkhez

Országos Cigánymissziós Konferencia - további hírek