A Világosság augusztus 21-i adása

A felvidéki Pátria Rádió református egyházi műsorában egyebek mellett szó volt a Zempléni Egyházmegyei Napról, valamint beszélgetés hangzott el Antala Éva nagyölvedi lelkipásztorral. Hallgassa meg online!

Ne paráználkodj, mondja a hetedik parancsolat. Hogy mit is takar ez a  parancsolat, arról Somogyi Alfréd apácaszakállasi lelkipásztor szól a hallgatókhoz. 


Antala Éva nagyölvedi lelkipásztor, aki több teológiai karon is tanult, 1997-ben fejezte be tanulmányait. Jelenleg a Szlovák Börtöntársaság elnökségi tagja és ügyvezető igazgatója. Doktori tanulmányait 2006-ben kezdte el a Károly Egyetem Huszita Teológiai Karán. Doktori értekezését az idén védte meg. Hogy milyen témából írta munkáját, illetve miért éppen Prágára esett doktori tanulmányának a helyszíne, ez kiderül a vele készített beszélgetésből.

Június utolsó hétvégén rendezték meg a Zempléni Egyházmegyei Napot, melynek helyszínéül a szervezők Kisgérest választották.Volt gulyásfőzőverseny, futballmérkőzés, de az egyházmegyében szolgáló kórusoknak is tapsolhatott a több mint hatszáz résztvevő. Mellettük fellépett a Firesz, a Szela és a Debrecni-Nagytemplom Éden keresztyén zenekarok.  Az egyházmegyei napról Molnár Elemér esperessel és a Fehér Zoltánnal, a Szela zenekar vezetőjével készült beszélgetés.

A műsorban ezen kívül elhangzanak a legfrissebb egyházi hírek és kiértékelésre kerül Bibliaismereti verseny.

Szerkesztő-műsorvezető: Iski Ibolya

Hallgassa meg online!

{mp3remote}http://213.215.116.181:8001/patria/2011-08-21/687-Svetlo-08-06.mp3{/mp3remote}