Az Üzenet augusztus elsejei számából

A legutóbbi egyházkerületi közgyűlés döntéseiről és a kolozsvári diakónia új kezdeményezéséről is olvashatunk az Erdélyi Református Egyházkerület lapjának legújabb számában.

A történelminek minősíthető egyházkerületi közgyűlésről, az ott elfogadott egyházmegyei határmódosításokról szól az Üzenet címoldalán a vezető írás.

A megújult kutyfalvi templom felavatásáról ír Eljött az idő című beszámolójában Székely Levente. Ima a Házsongárdért címet viseli az az összeállítás, amelyből tudomást szerezhetünk arról, hogy Kolozsváron hogyan tiltakoznak egyházi és civil szervezetek a magyar múltat romboló vandálok ellen. A kolozsvári diakónia új kezdeményezéséről Sárosi Artúr orvos számol be, ehhez kapcsolódik Balogh Gyöngyi kórházlelkész rövid jegyzete.

A lapból megtudhatjuk, hogy Bethlenben a közelmúltban új ravatalozóházat avattak, Feketelakon pedig megrendezték a VI. Honismereti Szórványtábort. A magyarózdi presbiterkonferenciáról Kali Tünde számol be, a szovátai IKE fesztiválról Fodor Enikő küldött fényképes beszámolót.

A Szentírás emberei című sorozatban Lőrinc István Abigailt mutatja be az olvasóknak. Rámutat arra, hogy Isten az asszonyokat sok mindenre fel tudja használni, és hangsúlyozza, hogy Abigail az alázat, a türelem példaképe lehet számunkra. Folytatódik Ötvös József sorozata, az Őszinte vallomás a besúgásról. A legújabb cikk címe: A gyanú keserű terhe alatt.

Nagybányán a két református egyházkerület közös presbiterkonferenciát szervez augusztus végén, ennek a programja olvasható az újság utolsó oldalán.