Új negyedéves folyóirattal jelentkezik a Diakóniai Iroda

A DIAKÓNIA című elektronikus lap a református egyház gyülekezeteit kívánja segíteni a szeretetszolgálat végzésében, megalapozott szakmaisággal bemutatva a jó példákat és a közös lehetőségeket az egész Kárpát-medencéből.

Mint kiadói üzenetében Beszterczey András, a Magyarországi Református Egyház Diakóniai Irodájának vezetője fogalmaz, új módon szeretnének megjelenni a református egyházközségekben.

DIAKÓNIA 2021/1

Míg a korábban kiadott – de már megszűnt – Református Szeretetszolgálat című magazin alapvetően az intézményes diakóniában szolgálókat szólította meg, a most elindított újság

„kifejezetten azoknak és azokról szól, akik az egyházközséget összefogva szolgálnak, nem intézményesült keretek között”.

A lapban megjelenő írásokkal, tanulmányokkal, lelki, szakmai és gyakorlati útmutatást szeretnének nyújtani a gyülekezeti szolgálatok vezetőinek, munkatársainak és önkénteseinek.

A magyarországi és a külhoni diakóniai szolgálatok együttműködése már évek óta gyümölcsözően zajlik. Ezt elősegítendő jött létre korábban a Kárpát-medencei Diakóniai Koordinációs Tanács, de ékes bizonyíték a határokon átívelő segítségnyújtás is. Az együttműködés újabb „terméke” – a gyülekezeteknek eljuttatott tájékoztató levél szerint – a DIAKÓNIA című lap is, melynek hármas jelszava a szeretet–szolgálat–szakmaiság.

A diakóniai folyóirat megjelenését negyedévenként tervezik, egyelőre interneten teszik elérhetővé: felkerült a www.diakonia.hu honlapra, közvetlenül pedig innen tölthető le. A jövőben tervezik a lap nyomtatott formában történő kiadását is.