Láthatatlan szeretet a Balaton-parton

Ettől az évtől már áhítatok és bibliai alapú interaktív foglalkozások is várják a gyerekeket az Erzsébet táborokban, ahová a Reformátusok Lapja is ellátogatott. Legfrissebb számukban részletesen beszámolnak az ott folyó missziós munkáról – ebbe engedünk most egy kis betekintést.

Már az első adandó évben sok református egyházi munkatárs foglalkozik a gyermekek lelki feltöltődésével az Erzsébet táborokban töltött hetekben. Őket – a Testvéreket – elsősorban közvetlenül a magyar nyelvű teológiákon, valamint a reformatus.hu oldalon és lelkészi körlevélben toborozták, míg végül összejöttek annyian, hogy a két helyszínen zajló tizennégy turnus mindegyikében szolgálhasson két-két Testvér. A szolgálók között lelkészek, teológushallgatók, vallástanárok, vallástanár-hallgatók egyaránt vannak, és még két, nem szakirányú végzettségű segítő is kapott helyet.

mg1552-6aaa81a6af.jpg

Fotó: Kalocsai Richárd

Bár persze – főleg a hőségben – elsősorban a Balaton érdekli a kicsiket, a református szolgálók alkalmazkodtak a helyzethez, és megtalálták a módját, hogy időt tölthessenek velük: a szervezők segítségével saját kis sátrat állítottak fel a tó partján, ahol szintén tudnak foglalkozásokat tartani, beszélgetni, énekelni.

mg1625-2fe63accae.jpg

Fotó: Kalocsai Richárd

A parttól kicsit távolabb, az ökumenikus kápolnában Láthatatlan szeretet néven tartanak bibliai élménypedagógiai foglalkozást. Ebben a beszélgetések és a helyzetgyakorlatok mellett jut idő filmnézésre: egy animációs alkotás például egy kisfiú szemszögéből segít értelmezni az isteni szeretet fogalmát.

A keresztény szellemiség egyébként sem áll messze a táboroktól, sőt – mondja a Református Egyház cigány szakkollégiumokkal és Erzsébet-táborokkal foglalkozó munkatársa – éppen ez az üdülőprogram öt alappillérének egyike. Schanda Anikó ráadásul úgy tartja, hogy az egyház legfőbb feladata a misszió, ezen belül pedig talán a legfontosabb a gyerekek megszólítása.

A teljes riportot elolvashatják a Reformátusok Lapja legfrissebb számában, amelyben további értékes és érdekes tartalmakat találnak. Keressék a gyülekezetekben és az újságárusoknál!