Internetes lelkigondozói képzés indul

Ismét skype-os lelkigondozói képzést indít Református Missziói Központ és a Gyökössy Intézet. A negyven órás képzésre Kárpát-medencei református önkéntesek jelentkezését várják a szervezők.
Bár a szakmai előképzettség nem fontos, előny a felsőfokú végzettség, a megfelelő önismeret, valamint elvárás az empátia, a türelem, a hatékony kommunikációs képesség és a segítői attitűd.

A skype-os lelkigondozói képzés február 24-én, hétfőn indul Budapesten, de nem csak fővárosiak, hanem vidékiek és határon túl élő magyar reformátusok jelentkezését is szívesen fogadják. A szervezők írásos gyülekezeti lelkészi ajánlást kérnek a leendő önkéntesektől. A jelentkezés technikai feltétele otthoni internetes (skype-os) kapcsolat.

A református online lelkisegély szolgálat az a hely, ahol a kliens leteheti terheit, akár az ismeretlenségbe burkolózva elmondhatja gondjait. Az önkéntes skype-os lelkigondozók feladata, hogy együttérzéssel, szerető odafigyeléssel meghallgassák a hozzájuk fordulókat és segítsenek nehézségeik megoldásában.

A negyven órás képzésen (hat alkalom) a hallgatók megtanulhatják – többek között – a segítő beszélgetés alapjait, a személyiségfejlődéshez szükséges önismereti gyakorlaton vesznek részt és internetes (skype-os) alapképzést is kapnak. A képzéshez önkéntes hozzájárulást elfogadnak a résztvevőktől, amely alkalmanként ezer forint.

Az önkéntes skype-os lelkigondozókat a képzés végén két éves önkéntes szolgálatra kérik fel. A szolgálat havonta maximum három – négy alkalom. Időtartama esténként, 21 óra és éjjel 1 óra között.

Az önkéntes szolgálatot végzők szakmai és támogató segítséget kapnak munkájukhoz.

Jelentkezni lehet: reveszaniko@gmail.com