Felkészültetek 2016-ra?

2016. január 15., péntek

Várjátok már a következő Csillagpontot vagy még a tavalyi találkozó édes fáradalmait pihenitek ki? A Zsinati Ifjúsági Iroda munkatársai már gőzerővel szervezik 2016-os programjaikat, ezekből adunk ízelítőt.

„2015 legösszetettebb, Kárpát-medencei szinten is kiemelkedő programja a Csillagpont református ifjúsági találkozó volt, de mellette több mint tizenhat helyszínen – magyarországi, felvidéki, kárpátaljai és erdélyi egyházmegyékben – szerveztünk vezetőképzőt az ifjúsági misszióban résztvevők számára, eljuttattuk Erdélybe a Kontrasztkiállítást az IKE kiemelkedő munkája révén és – hála Istennek – sikerült elérni, hogy az állam következő, 2016-os reprezentatív ifjúságkutatásában a vallási kérdéskör is hangsúlyosan, megfelelő módszertannal megjelenjen" – mesélt kérdésünkre tavalyi tevékenységükről Szontágh Szabolcs.

A Zsinati Ifjúsági Iroda vezetője elmondta: 2016-ban szeretnék folytatni a korábban megkezdett programokat. „Tesszük mindezt azzal a határozott céllal, hogy programjainkból a Kárpát-medence minden gyülekezeti ifjúsági munkása tudjon inspirációt, tapasztalatokat, ötleteket meríteni szolgálatához."

Az áprilisi Zsinati Ifjúsági Fórumot azért szervezik évről évre, hogy a fiatalok megismerjék egyházunk működését, s elmondhassák véleményüket a döntéshozóknak. Az ifjúsági vezetőképzés folytatásaként pedig az első félévben olyan mentorok képzését tervezik, akikre az ifjúsági misszióban szolgálók felkészítését, segítését lehet bízni gyülekezeti szinten.

A tavaly lezárult nemzetközi konfirmációkutatás eredményeire épít majd az idei, augusztus 14. és 17. közötti Konfi+ konferencia, melyre elsősorban a gyülekezeti ifjúsági munkásokat várják kiegészülve hitoktatókkal, ifjúsági szervezetek vezetőivel és nem utolsó sorban lelkipásztorokkal. A szakmai találkozó kiemelt módon kíván foglalkozni a konfirmáció az iskolai hitoktatás és a gyülekezeti konfirmáció kérdésével.

Reményeik szerint ebben az évben elindulhat az SDG ifjúsági szervezettel közös Kárpát-medencei szintű középiskolás program is, mely azt célozza, hogy a fiatalok ne csak saját oktatási intézményükkel azonosítsák a református egyházat, hanem lássák meg benne a sokszínű, élő közösséget is, ami akkor is életük része lehet, miután elballagtak.

A legnagyobb ajándék az Istenhez forduló élet, s minden szervezést imával kell elkezdeni – vallják az Ifjúsági Iroda munkatársai. Az ősz kiemelkedő ifjúsági eseménye épp ezért a Kárpát-medencei imaéjjel. A szervezők idei célkitűzése, hogy a lehető legtöbb gyülekezet csatlakozzon.

Ezeken túlmenően az ökumenikus ifjúsági munka is folytatódik, hiszen a több ezer fiatalt mozgósító KözösPont Misszió és a 72 óra kompromisszum nélkül önkéntes program egyaránt táptalaja annak, hogy az egyház elérje a fiatalokat, akik még nem fogadták el Isten megváltását, valamint megerősítse a hívő fiatalokat, hogy nincsenek egyedül az egyházban.

reformatus.hu

Ez történik továbbiak →