A református félóra augusztus 11-i ajánlója

Dátum
2021. augusztus 11., 13:30 –
2021. augusztus 11.
Helyszín
Országszerte
+ Naptárhoz adom
  • Családjában apai ágon tizennégy generációig visszamenőleg volt református lelkész. Kis Domonkos Márk operett-musical szakon diplomázott. Huszonhat évesen az ország legfiatalabb színházigazgatója lett. Életre hívta a VéNégy Fesztivált és az ő nevéhez fűződik a Déryné Program elindítása. A Jászai Mari-díjas színész-rendező szerint fontos, hogy a színpadon egyházi témájú előadások is helyet kapjanak.

  • A kárpátaljai Bóbita Gyermekfejlesztő és Lelkigondozó Központban nyáron sem áll meg az élet. A református intézményben az iskolakezdésre készítik fel az óvodásokat. A játékos foglalkozások során a kicsik ízelítőt kaphatnak a számok és betűk világából. Műsorunkban az előkészítő program egyik foglalkozására látogatunk.

  • A Szólj be a papnak egy alulról jövő civil kezdeményezés. Olyanok közé viszi el az egyházat, akik sosem érintkeznek vele. A számos rendezvényen megjelenő vitasorozat egyik beszélgetése Debrecenben, a Csillagpont Református Ifjúsági Találkozón zajlott a fesztivál témája, a szabadság kapcsán. A vita után a válaszadók között ülő Csorvássy Fruzsina hatodéves teológust és Arany Barbara lelkipásztort kérdeztük.

  • Adásunk végén Tóth Tamás sátoraljaújhelyi református kórházlelkész igei gondolatait Rajkai Zoltán mondja el.

Várja Önöket augusztus 11-én, szerdán délután fél kettőkor a szerkesztő Fekete Zsuzsa és a műsorvezető Kojsza Péter. Műsorunk telefonszáma: 06-30-789-00-66. E-mailt is írhatnak nekünk a radio@reformatus.hu címre. A műsort az adás után a mediaklikk.hu oldalon lehet meghallgatni.