A református félóra június 16-i ajánlója

Dátum
2021. június 16., 13:30 –
2021. június 16.
Helyszín
Országszerte
+ Naptárhoz adom
  • Több mint nyolcvanan tettek egységes lelkészképesítő vizsgát az elmúlt napokban Budapesten. A diplomát szerzett teológusoknak gyakorlati és elméleti tudásukról kell számot adniuk, mielőtt megkezdik önálló szolgálatukat. A jelöltek jogi, társadalmi és egyháztörténeti témákból felelnek. Bizonyítják alkalmasságukat és elhivatottságukat.
  • „A magasságról csak az tud mesélni, aki a mélységet is átélte” – vallja a Debrecen-Nagytemplomi Református Egyházközség új lelkipásztora. Beszterczey András a Magyarországi Református Egyház Diakóniai Irodáját vezette hét éven át. Munkája során testközelből tapasztalta meg a mélyszegénységet és a megfosztottságot. Azt mondja: gyülekezeti lelkészként is fontos feladatának tartja, hogy reményt adjon az embereknek.
  • A dallamok a hitünket is segítenek kifejezni. Egy kárpátaljai vegyeskarhoz látogatunk el, amelynek vágya úgy dicsérni Istent, hogy az ne csak a fülekig, hanem a szívekig is eljusson. A tizennyolc éve megalakult beregszászi református kamarakórus próbáján járt kollégánk.
  • Ravasz László, a Dunamelléki Református Egyházkerület egykori püspökének igei gondolatait Rajkai Zoltán színművész tolmácsolja.

A Kossuth Rádió hullámhosszán június 16-án, szerdán délután fél kettőkor várja Önöket a szerkesztő Fekete Zsuzsa és a műsorvezető Kojsza Péter. Műsorunk telefonszáma: 06-30-789-00-66. E-mailt is írhatnak nekünk a radio@reformatus.hu címre. A műsort az adás után a mediaklikk.hu oldalon lehet meghallgatni.