A református félóra június 23-i ajánlója

Dátum
2021. június 23., 13:30 –
2021. június 23.
Helyszín
Országszerte
+ Naptárhoz adom
  • Adásunkban meghallgatthatják hogyan ünnepelte a Tiszakeresztúri Református Gyülekezet június harmadik vasárnapján az édesapákat. A Mennyei Falatok Klub alkalmain a lelki táplálék mellett mindig egy Kárpátalján kevésbé elterjedt étellel is készülnek a szervezők. Most apák napján palóc levest főztek az édesapák és segédkező feleségek. Hogy mire jutottak a konyhában jártas vagy ép járatlan családfők és hogy mennyeire sikerült-e a parókia udvarán bográcsosban főtt fogás, az műsorunkban kiderül!
  • Örömsziget – ezt a nevet kapta a megújult makói református óvoda. Nagyobb helyiségeket, szaktantermeket és egy sószobát is kialakítottak az intézményben. Erre nemcsak azért volt szükség, mert folyamatosan gyarapodik a létszám, hanem azért is, hogy minden oda járó gyermek megkaphassa a neki járó gondoskodást.
  • A református egyház idén negyedik alkalommal szervezi meg a Bárka Tábort, ahol minden évben több száz kis matróz száll a fedélzetre. A turnusokban a rengeteg játék és a közös áhítatok mellett a strandolás is mindennapos program, és bár minden évben vannak olyanok, akik ott látják először a Balatont, a hűsítő pancsolásnak sosem akar végeszakadni. Adásunkban Becze Orsolya a Bárka Tábor szakmai vezetője mesél az előkészületekről és arról, hogy mivel várják a gyerekeket idén.
  • Műsorunk végén Mikló István Boldizsár, nagyszalontai lelkipásztor gondolatait hallják Rajkai Zoltán tolmácsolásában.

A Kossuth Rádió hullámhosszán június 23-án, szerdán délután fél kettőkor várja Önöket a szerkesztő Fekete Zsuzsa és a műsorvezető Somorjai-Bencze Zsófia. Műsorunk telefonszáma: 06-30-789-00-66. E-mailt is írhatnak nekünk a radio@reformatus.hu címre. A műsort az adás után a mediaklikk.hu oldalon lehet meghallgatni.