A református félóra március 17-i ajánlója

Dátum
2021. március 17., 13:30 –
2021. március 17.
Helyszín
Országszerte
+ Naptárhoz adom

- Tudományos kutatások azt igazolták, hogy aki tudja szeretni a hazáját és azért képes áldozatot is hozni, az tovább él. Szükség van a hazára, mint a vízre és a levegőre – vallja Andrásfalvy Bertalan.

- A kárpátaljai Salánkon Kész Géza egykor presbiterként is szolgáló bodnár mester szerint a szakmában és a lelki életben is az a legfontosabb, hogy ne sablonosan, robotként végezzük teendőinket és éljük hitünket, hanem érző emberként.

- A koronavírus elleni oltásról, a kereszthasználatról és a Biblia ételeiről is szó esik a Magyar Református Presbiteri Szövetség lapjának jubileumi számában. A 30. évfolyamát ünneplő kiadványt az írások mellett fotók és illusztrációk gazdagítják.

- Joó Sándor református lelkipásztor, a Budapest-Pasaréti Református Egyházközség alapítójának böjti igei gondolatai

Felhívás:

Jubileumi díszoklevelet ad volt diákjainak a Károli Gáspár Református Egyetem Hittudományi Kara. A kar vezetése kéri azokat, akik tanulmányaikat a Károli jogelődjénél a BUDAPESTI REFORMÁTUS THEOLÓGIAI AKADÉMIÁN folytatták és 1951-ben, 1956-ban, 1961-ben illetve 1971-ben végeztek, hogy nyújtsák be kérelmüket a rubin, a vas, a gyémánt, illetve az arany díszoklevélre. Leveleiket a Hittudományi Kar Dékáni Hivatalánál várják a 1022 Budapest, Csopaki u. 6. szám alá. E-mailt is küldhetnek: a dekanihivatal.htk@kre.hu címre. A leveleket március 31-ig várják.

A Kossuth Rádió hullámhosszán március 17-én, szerdán délután fél 2-kor várja önöket a szerkesztő-műsorvezető Fekete Zsuzsa. Műsorunk telefonszáma: 0630-789-00-66. E-mailt is írhatnak nekünk a radio@reformatus.hu címre.

Áldás, békesség!