A református félóra október 26-i ajánlója

Dátum
2022. október 26., 13:30 –
2022. október 26.
Helyszín
Országszerte
+ Naptárhoz adom
  • Érdekes, hogy reformátoraink nem igazán használták a reformáció kifejezést, ami a középkori egyházban olyasmit jelentett, mint renoválni, megújítani, újjászületni. A ma használt reformáció szóban benne van a „reform”, ami legfeljebb annyit jelent, hogy valamit megújítunk, de a lényeg nem változik – Vladár Gábor teológiai professzorral beszélgetünk.

  • Biztonságos légkörben éli mindennapjait a Schweitzer Albert Református Szeretetotthon több mint száz lakója. A budapesti intézményben különleges kötelék alakul ki a gondozottak és a munkatársak között. Az időseknek minden nap akad teendőjük és mint elárulták: a lelki fiatalság titkát is jól ismerik.

  • Az október végén befolyt perselyadományokat minden évben egy kiemelt ügy támogatására ajánlják fel a gyülekezeteink. Ezen a vasárnapon a Rásonysápberencs-Rásonyi Református Egyházközség Árpád-kori templomának felújítását segíthetjük. A beruházás korábbi becslések alapján legalább negyven millió forintba kerülne.

  • Adásunkban Gyökössy Endre, az Újpest-Újvárosi Református Egyházközség alapító lelkipásztorának igei gondolatait hallhatják.

Várja Önöket október 26-án, szerdán délután fél 2-kor a szerkesztő Fekete Zsuzsa és a műsorvezető, Kojsza Péter.
E-mailt is írhatnak nekünk a radio@reformatus.hu címre.

A műsort az adás után a mediaklikk.hu oldalon lehet meghallgatni.