A református félóra szeptember 22-i ajánlója

Dátum
2021. szeptember 22., 13:30 –
2021. szeptember 22.
Helyszín
Országszerte
+ Naptárhoz adom
  • Református egységnappal és a Generális Konvent ülésével emlékeztek a magyar reformátusok a Királyhágómelléki Egyházkerület 100. születésnapjára Nagyváradon. Az egyházkerület gyülekezetei a trianoni döntés előtt a Tiszántúlhoz tartoztak. 1921-ben Sulyok István lelkipásztor szervezte egybe a határon túlra szakadt egyházközségeket. A centenárium kapcsán Csűry István királyhágómelléki református püspökkel beszélgetünk.

  • A járvány okozta szünet után szeptembertől újra próbál a Központi Református Kórus. A 2016-ban alakult együttest Berkesi Sándor, a Debreceni Kollégiumi Kántus vezetőjének javaslatára hozta létre a Zsinat Budapesten. Az Ars Sacra Fesztiválon adták első hangversenyüket.

  • Osváth Viktorra, a száz évvel ezelőtt született lelkész-kántorra emlékeznek Kecskeméten szeptember 26-án, vasárnap 18 órától. A Kecskeméti Vég Mihály Énekkar legendás karnagyának műveit és munkáját zenés istentiszteleten elevenítik fel.

  • Adásunkban Cseri Kálmán egykori pasaréti református lelkipásztor ige gondolatait hallhatják Rajkai Zoltántól.

Várja Önöket szeptember 22-én, szerdán délután fél kettőkor a szerkesztő Fekete Zsuzsa és a műsorvezető Kojsza Péter. Műsorunk telefonszáma: 06-30-789-00-66.
E-mailt is írhatnak nekünk a radio@reformatus.hu címre.
A műsort az adás után a mediaklikk.hu oldalon lehet meghallgatni.