A református félóra szeptember 29-i ajánlója

Dátum
2021. szeptember 29., 13:30 –
2021. szeptember 29.
Helyszín
Országszerte
+ Naptárhoz adom
  • Milyen hatással vannak az emberiségre a járványok pénzügyileg? Hogyan alakulhat át a gazdaság? Mi hiányzott a legjobban a pandémia alatt? Ezekre a kérdésekre keresték a választ a meghívott előadók augusztusban a balatonszárszói konferencián. Adásunkban Csák János címzetes egyetemi tanárral, volt nagykövettel, közgazdásszal járjuk körbe a témát.

  • Folytatja munkáját a Magyarországi Református Egyház zsinata, az egyházi vezetők múlt héten kétnapos ülést tartottak Balatonszárszón. Megerősítették a Doktorok Kollégiumának új vezetőségét, döntöttek a diakóniai díjakról és az új református alkotmány tervezetét is napirendre tűzték.

  • Elkészült a református egyház új énekeskönyve, amelyet a héten már kézbe is lehet venni. Habár a régi fekete kötetet nem vonják ki a forgalomból, november 28-tól ez lesz a református egyház hivatalos énekeskönyve. Bódiss Tamás országos egyházzenei vezető, a Generális Konvent Liturgiai és Himnológiai Bizottságának titkára mesél a részletekről és a hosszú éveken át tartó munkáról.

  • Adásunk végén Cseri Kálmán, egykori pasaréti lelkipásztor gondolatait hallják. Tartsanak velünk szeptember 29-én, délután fél 2-től a Kossuth Rádió hullámhosszán!

Várja Önöket szeptember 29-én, szerdán délután fél kettőkor a szerkesztő Fekete Zsuzsa és a műsorvezető Somorjai-Bencze Zsófia. Műsorunk telefonszáma: 06-30-789-00-66.
E-mailt is írhatnak nekünk a radio@reformatus.hu címre.
A műsort az adás után a mediaklikk.hu oldalon lehet meghallgatni.