A református félóra szeptember 8-i ajánlója

Dátum
2021. szeptember 8., 13:30 –
2021. szeptember 8.
Helyszín
Országszerte
+ Naptárhoz adom
  • Ezekben a napokban zajlik Budapesten az 52. Nemzetközi Eucharisztikus Kongresszus. Közel nyolcvan országból érkeztek zarándokok a katolikusok világméretű találkozójára. Utoljára a második világháború előtt tartottak hasonló eseményt Magyarországon. Komoly súlya van Ferenc pápa budapesti látogatásának – tartja Bogárdi Szabó István teológiai professzor, a Magyarországi Református Egyház Zsinatának korábbi lelkészi elnöke. A kongresszusról szólva a lelkipásztor azt üzeni a reformátusoknak, hogy bár vannak különbözőségeink, de minden meggyőződésnél mélyebb, hogy egyek csak az Úr Jézus Krisztusban lehetünk.
  • A járvány kezdete óta először találkoztak személyesen a református presbiterek. Négynapos, piliscsabai konferenciájukon a bibliatanulmányozás és az előadások mellett a feladataikról is szó esett. A gyülekezetek elöljárói levonták azt elmúlt évek tanulságait és megfogalmazták terveiket.
  • Adásunkban Cseri Kálmán egykori pasaréti lelkipásztor igei gondolatait hallják Rajkai Zoltántól.

Várja Önöket szeptember 8-án, szerdán délután fél kettőkor a szerkesztő Fekete Zsuzsa és a műsorvezető Kojsza Péter. Műsorunk telefonszáma: 06-30-789-00-66.
E-mailt is írhatnak nekünk a radio@reformatus.hu címre.
A műsort az adás után a mediaklikk.hu oldalon lehet meghallgatni.