A Református félóra február 26-i műsorajánlója

Dátum
2020. február 26., 13:30
Helyszín
Országszerte
+ Naptárhoz adom

Tordaszentlászló 800 lelkes magyar közössége önkéntes adományokból gyűjtötte össze a falu szolgálatos, kicsi harangjának árát. Tavaly novemberben ugyanis észrevették, hogy a toronyban lévő 100 éves kisharang elrepedt és már nem javítható. A tordaszentlászlóiak régi harangja február 17-én szólalt meg utoljára, majd elfoglalta helyét az új. Kiss Gábor kollégánk látogatott el az erdélyi faluba.

Mészáros László

Különleges közösség éli mindennapjait Székelyudvarhely szívében. A városban hét középiskola működik, és mindegyik tanulói között akad olyan, aki a református diákotthonban lakik. Az intézmény étkezést, szállást és ösztöndíjat is biztosít. Sok diáknak szociális helyzete miatt ez az egyetlen lehetősége arra, hogy tanulhasson. A hétvégén rendezték meg a Tiszántúli Református Jótékonysági Bált, melynek bevételét a székelyudvarhelyieknek adományozzák. A debreceni Kölcsey Központban Kojsza Péter járt.

A börtönben ugyan bezárul a zárka ajtaja, de kinyílik egy másik kapu, amin átlépve gyökeresen megváltozhat az ember élete - mondja Mészáros László, aki 6 évet ült bankrablásért. A 48 éves férfi a börtönben írni kezdett, verseit, meséit most megjelentette egy hangoskönyben is. A lemezbemutatón zsúfolásig megtelt a Bibliamúzeum, a sorokban olyan szabadult fogvatartottak is ültek, akik a börtönben jutottak hitre. Közülük sokan L. Molnár István lelkipásztor segítségével kerültek közel az Igéhez. Az emlékestről Bencze Zsófia készített összefoglalót.

Gyökössy Endre református lelkipásztor, az Újpest-Újvárosi Református Egyházközség egykori lelkipásztorának igei gondolatait Kecskés Ákos tolmácsolásában hangzanak el.

Ha szeretnék velünk megosztani gondolataikat, várjuk hívásukat a 0630-789-00-66-os telefonszámon. Levelet is írhatnak a radio@reformatus.hu e-mail címre. 2020. február 26-án, szerdán délután fél kettőtől a Kossuth Rádió hullámhosszán várja a hallgatókat a műsor szerkesztője, Fekete Zsuzsa. Áldás, békesség!