A református félóra április 8-i ajánlója

Dátum
2020. április 8., 13:30 –
2020. április 8.
Helyszín
Országszerte
+ Naptárhoz adom

A 21. században talán még nem került annyira közel az élet és a halál kérdése az emberiséghez, mint most a világjárvány idején. És talán még soha nem volt ennyire kézzelfogható a feltámadás vigasztalása. Habár a húsvét rendhagyóan alakul idén, üzenete örök és állandó. A karanténba zárt ünnepről és a feltámadás reménységéről szólunk a református félórában. Beszélgetünk Bogárdi Szabó Istvánnal, a Magyarországi Református Egyház Zsinatának lelkészi elnökével.

A húsvét arra emlékeztet minket, hogy Jézus legyőzte a halált - vallja Mike Pál. Az erdélyi, Magyarkéci Református Egyházközség lelkipásztora szerint csakis hittel érthetjük meg az ünnep üzenetét.

Idén a járványhelyzet miatt biztosan elmaradnak a húsvétra felkészítő gyülekezeti alkalmak. Most egy korábbi programot, egy húsvéti játszóházat hoztunk hallgatóinknak, amelyet a Miskolc-Tetemvári Református Egyházközség szervezett.

Húsvéti áhítat: Gere Gábortól, a csákvári református egyházközség lelkipásztorától.

Kérjük, ne feledjék, hogy húsvét vasárnap reggel kilenc órakor, - Erdélyben a romániai időszámítás szerint 10 órakor – a Duna Televízió istentiszteletet közvetít a budahegyvidéki református templomból. Igét hirdet: Bogárdi Szabó István püspök, a zsinat lelkész elnöke. A közvetítést a reformatus.hu oldalon is nyomon követhetik.

Szerdán délután fél kettőkor a Kossuth Rádió hullámhosszán várja Önöket a református félóra szerkesztője, Fekete Zsuzsa. Áldás, békesség!