A református félóra augusztus 12-i ajánlója

Dátum
2020. augusztus 12., 13:30 –
2020. augusztus 12.
Helyszín
Országszerte
+ Naptárhoz adom

Igazi kincseket tartogat látogatóinak a debreceni református nagytemplom. A vezetett templomtúrákon még Kossuth Lajos székét és pipájának egy darabját is meg lehet nézni. Aki pedig megmássza a több mint 200 lépcsőfokot, jutalmul az épület tetején húzódó panorámajárdáról igazán különleges látvány tárul elé. Magyarország legnagyobb református temploma egész évben nyitva áll a látogatók előtt.

Ne szólj szám, nem fáj fejem? Nehezen vállalják fel a véleményüket a reformátusok közéleti kérdésekben – tartja Köntös László. A Dunántúli Református Egyházkerület lelkészi főjegyzője kilenc évig osztotta meg markáns gondolatait a közelmúltban megszűnt konzervatív jobboldali blogon, a Reposzton. De miért hallgatunk? Kinek kellene megszólalnia? És mit jelent Köntös Lászlónak az a mondata, hogy a lelkészek blogja, a Reposzt elvégezte a feladatát? Erről beszélgetünk a blogoló református lelkipásztorral, Köntös Lászlóval.

Műsorunk zárásaként Bodnár Miklós, a kárpátaljai Bátfa, Botfalva és Palló gyülekezetei beosztott lelkipásztorának igei gondolatait hallják.

Augusztus 12-én, szerdán délután fél kettőkor Fekete Zsuzsa szerkesztő-műsorvezető várja a hallgatókat a Kossuth Rádió hullámhosszán.

Műsorunk telefonszáma: 06-30-789-00-66
E-mail címünk: radio@reformatus.hu.