A református félóra június 17-i ajánlója

Dátum
2020. június 17., 13:30 –
2020. június 17.
Helyszín
Országszerte
+ Naptárhoz adom

Mostanra már szinte az ország minden templomában visszaállt a régi rend, a vírus azonban a számos gyülekezeten nyomott hagyott. A költségvetéseken is meglátszik a több hónapnyi kiesés, mivel amíg elmaradtak a személyes találkozások, elmaradt a perselypénz is. A lehetséges megoldásokról Pásztor Dániel, tiszáninneni püspökhelyettes, a Zsinat Gazdasági Bizottságának elnöke beszél majd.

Ellátogatunk Cserniga Gyula festőművész-lelkipásztor otthonába is, aki elmeséli, hogyan kapcsolódik össze a hit a művészettel. A beregszászi lelkész először festőművésznek tanult, tíz évig dolgozott rajztanárként, majd harmincnégy évesen jelentkezett a teológiára, de az ecsetet máig nem tette le. Képei első olvasatra tájakról szólnak, mondani valójának fókuszában mégis az ember önmagával és Istennel való kapcsolata, olykor küzdelme áll.

Műsorunkban összefoglalót hallhatnak a zsinati ülésen elhangzott legfontosabb döntésekről. Egyházunk legfőbb törvényhozó testülete múlt héten ült össze a Budapest-Fasori Református Gyülekezet templomában, ahol többek között rendkívüli jogrend bevezetéséről, a nyugdíjtörvényről és a Csillagpont Református Ifjúsági Találkozóról is döntöttek.

Adásunk végén Bella Violetta a Győrújbarát-Ménfőcsanaki Református Missziói Gyülekezet lelkipásztorának gondolatait hallják Petri Nóra tolmácsolásában.

Műsorunk telefonszáma: 06-30-789-00-66
E-mail címünk: radio@reformatus.hu.

Tartsanak velünk június 17-én, szerdán délután fél kettőtől a Kossuth Rádió hullámhosszán.
Várja Önöket a szerkesztő Fekete Zsuzsa és a műsorvezető Bencze Zsófia.