A református félóra június 3-i ajánlója

Dátum
2020. június 3., 13:30 –
2020. június 3.
Helyszín
Országszerte
+ Naptárhoz adom
  • Június 3-i műsorunk középpontjában a trianoni békediktátum áll. Ellátogatunk egy kárpátaljai gyülekezetbe, beszélgetünk a Reformátusok és Trianon című új dokumentumfilmről, illetve szó lesz a kistelepülésen szolgáló lelkészek kiegészítő javadalmáról.
  • A mezőkaszonyi református gyülekezetben járva a trianoni békediktátum 100. évfordulóján a jelenről és a múltról beszélgetünk. Elsőként a 88 éves Petneházy István visszaemlékezését hallhatják, aki édesapjáról, a gyülekezetben negyven évig lelkészként szolgáló Petneházy Gyuláról meséli el, mit jelentett az életükben a Barabás és Mezőkaszony között 1920-ban meghúzott határ.
  • Új történelmi dokumentumfilm készült Reformátusok és Trianon címmel.Az alkotás a színes ismeretterjesztő anyagok mellett személyes sorsokon és emberi drámákon keresztül mutatja be a Trianoni békeszerződés eddig még sosem látott oldalát. A filmet a Reformáció Öröksége Műhelye készítette, amelynek vezetőjével, Ablonczy Bálinttal beszélgetünk.
  • Két ütemben a kétszeresére növekszik az ötezer fő alatti településeket érintő lelkészi jövedelemkiegészítés. A tervek szerint a támogatást kiterjesztik a gyülekezetplántáló lelkészek javadalmára is. A segítségnyújtás módját Semjén Zsolt miniszterelnök-helyettes és Balog Zoltán társadalmi ügyekért felelős miniszterelnöki biztos, református lelkipásztor dolgozta ki. A bejelentés után Balog Zoltánt, és Soltész Miklós államtitkárt kérdeztük.
  • Műsorunk végén Molnár Melinda a balassagyarmati református egyházközség beosztott lelkipásztorának igei gondolatait hallják.

Műsorunk telefonszáma: 0630-789-00-66.
Levelet is írhatnak nekünk a radio@reformatus.hu e-mail címre.

Június 3-án, szerdán délután fél kettőkor a Kossuth Rádió hullámhosszán várják Önöket a szerkesztő-műsorvezető: Fekete Zsuzsa