A református félóra május 20-i ajánlója

Dátum
2020. május 20., 13:30 –
2020. május 20.
Helyszín
Országszerte
+ Naptárhoz adom
  • A koronavírus a konfirmáció rendjét is átírta. A Beregújfalui Református Gyülekezet fiataljai idén előreláthatóan augusztusban, az új kenyér ünnepén környékén lesz megtartva. A kárpátaljai faluban Halász Dezső és Halász-Balog Zita református lelkészházaspárral a konfirmáció eredetéről beszélgettünk és a konfirmandusokat is megkérdeztük arról, hogy mit jelent számukra a felnőtté válni a gyülekezetben.
  • Továbbra sem látogathatják a kórházakban a betegeket a hozzátartozók. Az egészségügyi intézmények munkatársait, köztük a lelkészeket viszont beengedik a kórtermekbe. Csoportos istentiszteleteket viszont továbbra sem tarthatnak. Gál Judit, a református kórházlelkészi szolgálat szakmai vezetője arról beszél: most több idejük jut a személyes lelkigondozásra.
  • Több mint 400 diósdi, érdi és tárnoki rászorulónak készítettek vasárnapi ebédet a keresztyén egyházak. Az összefogás nem újkeletű, az ökumenikus kezdeményezésben évek óta minden egyház részt vesz. Az ebédet a gyülekezeti tagok és az önkéntesek házhoz is viszik, amely többnyire idősek és nagycsaládosok asztalára kerül.
  • Műsorunk végén Bella Péter a Győrújbarát-Ménfőcsanaki Református Missziói Gyülekezet lelkipásztorának gondolatait hallják Kecskés Ákos tolmácsolásában!

Műsorunk telefonszáma: 06-30-789-00-66
E-mail címünk: radio@reformatus.hu.

Tartsanak velünk május 20-án, szerdán délután fél kettőtől a Kossuth Rádió hullámhosszán.
Várja Önöket a szerkesztő Fekete Zsuzsa és a műsorvezető Bencze Zsófia.