Református félóra március 4. ajánlója

Dátum
2020. március 4.
Helyszín
Országszerte
+ Naptárhoz adom

Idén is átadták a Dizseri Tamás szeretetszolgálati díjat. Az ünnepséget hagyományosan, Budapesten a Hold utcai református templomban tartották. A díj névadója, Dizseri Tamás, a Bethesda Gyermekkórház egykori főigazgatója 1992-től haláláig irányította Magyarország egyetlen református kórházát. Gyermekorvosként és elkötelezett reformátusként életének középpontjában a gyógyítás, a másokért való folytonos szolgálat állt. Arról, hogy magát mennyire nem kímélve járt elől, korai halála is tanúskodik.

A Dizseri Tamás szeretetszolgálati díjat idén Dr. Gécs Sándor a veszprémi Cholnoky Ferenc Kórház urológiai osztályának vezetője vehette át. Gécs Sándor több mint 30 éve dolgozik urulógusként, országszerte elismert szaktekintély, aki a hozzáforduló betegeket mindig türelemmel fogadja.

dr. Gécs Sándor

Online ifjúsági biblia készül fiatalok számára. A Magyar Bibliatársulat a teljes újszövetséget szeretné jelnyelvre fordítani és az ökumenikus bibliakiadáson is folyamatosan dolgoznak. Pecsuk Ottó, a Bibliatársulat főtitkára nyilatkozott rádiónknak.

A húsvét előtti negyven napban az egyház azt kéri, hogy ebben az időszakban az Istennel való kapcsolatunkat vizsgáljuk meg. L. Molnár István református lelkipásztor, és a református börtönmisszió egykori vezetőjének áhítata.

Március 4-én, szerdán délután fél kettőtől a Kossuth Rádió hullámhosszán várja a hallgatókat, a református félóra szerkesztője, Fekete Zsuzsa.