Református félóra március 18. ajánlója

Dátum
2020. március 18.
Helyszín
Országszerte
+ Naptárhoz adom
  • A református egyház elnöksége hétfőn közleményt adott ki, amelyben a többi közt azt kérik, hogy szüneteltessenek minden egyházi alkalmat: istentiszteletet, áhítatot, jegyesoktatást, bibliaórát, konfirmációelőkészítést, egyháztestületi üléseket, presbiteri gyűléseket, konferenciákat, és más csoportos foglalkozásokat. Az egyház vezetése arra kéri a református gyülekezetek fiataljait, hogy szervezzék meg – akár önállóan, akár az önkormányzatokkal karöltve – hogy bevásároljanak a környezetükben élő idős embereknek. Bogárdi Szabó István református püspökkel beszélgettünk.
  • Néha az Úristennek „fejbe kell koppintania” az emberiséget, hogy újult erővel tudja keresni őt - vallja Berkesi Gábor református lelkész. A budapesti Pozsonyi úti gyülekezet vezetője arról beszélt: fontos látni, hogy minden ébredés csapásokkal kezdődött, a tragédiákban azonban mindig ott van a megváltó Isten, akinek van hatalma arra, hogy elcsendesítse a vihart. Berkesi Gáborral beszélgettünk a koronavírus miatt kialakult helyzetről.
  • Hétfőtől új fejezet kezdődött az iskolák életében is. Habár az intézmények kapui bezáródtak, a tanításban új lehetőségek nyíltak meg, amelyekhez hirtelen mindenkinek alkalmazkodnia kellett. Dizseri Péter történelem-földrajz szakos tanár Budafokon a Rózsakerti Református Iskola tanára nyilatkozott a református félóra stábjának.
  • A fornosi református gyülekezet női tagjai bábot vettek a kezükbe, térdre álltak és eldöntötték, hogy Palánta bábcsoportként viszik gyermekekhez az evangéliumot. Kárpátaljai riportunk.
  • Műsorunk végén Tar László mádi református lelkipásztor böjti gondolatait hallják.

Szerdán délután fél kettőtől a Kossuth Rádió hullámhosszán várja hallgatóit a szerkesztő, Fekete Zsuzsa. Áldás, békesség!