A református félóra október 14-i ajánlója

Dátum
2020. október 14., 13:30 –
2020. október 14.
Helyszín
Országszerte
+ Naptárhoz adom
  • Mai adásunkban először Pápára látogatunk el egy különleges kiállításra. Két helyi televíziós az összes dunántúli református templomról kisfilmet forgatott a közelmúltban. A 353 alkotás csaknem három évig készült, amelyek a pápai református ótemplomban tekinthetők meg. Hogy mi volt tanulság? Talán egy idős falusi bácsi fogalmazta meg legjobban az esszenciáját „úgy kell élnünk fiam, nehogy arra ébredjünk holnap, hogy félhold van a templomjainkon.” A kisfilmek a pápai református ótemplomban, a Pannonia Reformata kiállításon tekinthetők meg.
  • Javában tart a tisztújítás a református egyházban: egyházmegyéinkben, egyházkerületeinkben és zsinati szinten is új elöljárókra lehet szavazni. Műsorunkban hétről hétre megismerhetik a 2020-as egyházi választások püspökjelöltjeit. Ez alkalommal Balog Zoltán, a Dunamelléki Református Egyházkerület egyik püspökjelöltje mutatkozik be.
  • Adásunk végén Cseri Kálmán, egykori pasaréti lelkipásztor gondolatait hallják Kecskés Ákos tolmácsolásában.

Műsorunk telefonszáma: 0630-789-00-66.

E-mail címünk: radio@reformatus.hu.

Október 14-én, szerdán délután fél kettőtől a Kossuth Rádió hullámhosszán várja Önöket a szerkesztő Fekete Zsuzsa és a műsorvezető Somorjai-Bencze Zsófia.