MRE Kommunikációs Szolgálat

Egyházunk Kommunikációs Szolgálata foglalkozik többek között az országos elektornikus, online és print református média tartalmával és formájával, illetve az országos kommunikációs kampányokkal (például adó egyszázalék). Feladata emellett az egyházi és világi médiumokkal való kapcsolattartás, valamint ezek adminisztrációja és a Magyarországi Református Egyház hivatalos arculatának gondozása is. Támogatja a Zsinati Hivatal többi osztályának rendezvényeit és projektjeit előkészítési, lebonyolítási és utólagos kommunikációs szakaszokban is.

Sajtóközleményeink

Február 17-én alakul meg a Zsinat

A járványügyi előírások szigorú betartása mellett, a Károli-egyetemen tartják a Zsinat alakuló ülését – erről az Elnökségi Tanács leköszönő, a szolgálatukat folytató és új tagjainak közös tanácskozásán döntöttek.

Új formában jelentkezik online áhítatsorozatunk

2021-től új címmel és rövidebb videókkal folytatódik online áhítatsorozatunk. A felvételek a Minden időben című online sorozathoz hasonlóan, a vírushelyzetben nyújt segítséget a személyes elcsendesedéshez.

Januárban iktatják be egyházunk új püspökeit

Átveszi hivatalát januárban a Magyarországi Református Egyház Tiszáninneni és Dunamelléki Egyházkerületének új elnöksége is. A püspökszentelő ünnepi istentiszteleteket – tekintettel a járványhelyzetre – majd tavasszal tartják meg.

Karácsonyi istentiszteletek a református egyházban

A református templomokban várják a híveket karácsonykor is. A szabályok szerint a vallási közösségek maguk dönthetnek az istentiszteletek megtartásáról. A Magyarországi Református Egyház a kormányzat által kiadott biztonsági intézkedések figyelembevételével szervezi istentiszteleti alkalmait.

Koronavírus: a Zsinat Elnökségi Tanácsának november 7-i ajánlása

Egészségünk megóváas érdekében tartsuk be az egészségügyi előírásokat, amelyik településen a magas számú megbetegedés miatt közvetlen fertőzésveszély áll fenn vagy ahol megfertőződött a lelkész, mellőzzék a személyes közösséget és tartsanak online istentiszteletet – kérik a gyülekezeteket.

Református iskolák innovatív utakon

2020 őszétől hat magyarországi református iskolában 3D nyomtatókkal és más digitális megmunkálóeszközökkel felszerelt digitális közösségi alkotóműhely jön létre, a fejlesztésben résztvevő pedagógusok pedig alkotópedagógiai továbbképzést és tananyagokat kapnak.

Elhunyt dr. Adorján Gusztáv tiszántúli főgondnok

Magához hívta Teremtője dr. Adorján Gusztávot, a Tiszántúli Református Egyházkerület főgondnokát, a Szabolcs-Szatmár-Bereg Megyei Kórházak és Egyetemi Oktató Kórház főigazgatóját. Isten 66 évet adott neki.

Jelölő gyűlések egyházunkban

A Magyarországi Református Egyház négy egyházkerületének 27 egyházmegyéjében indult el a tisztújítási folyamat. A jelölő közgyűléseket nem azonos időpontban tartják.

Istentiszteletek az egészségügyi szabályok betartásával

A kötelező maszkviselésre emlékeztet, valamint legfeljebb százfős beltéri istentiszteletek tartását és gyakoribb hétközi alkalmakat javasol a Magyarországi Református Egyház Zsinatának Elnöksége az erősödő koronavírus-járvány miatt.

További tartalmak

Kampányaink

Református egyszázalék

Református egyszázalék

Minden fontos az adóbevallás elkészítéséről és az adó egyszázalék nyilatkozatok kitöltéséről. Egyszerűen, közérthetően.

Videóink

Letölthető arculati elemek

Egyházunk új arculata 2018-ban készült el. Felhasználásának szabályairól a kézikönyvben olvashatnak, az egyház hivatalos címerét és logóit az alábbi linkekre kattintva tölthetik le.