1 euro 1 kenyér

2015. július 03., péntek

Napi több száz kiló friss kenyér jut el a kárpátaljaiakhoz a Magyar Református Szeretetszolgálat (MRSZ) és az adományozók jóvoltából.

A Magyar Református Szeretetszolgálat felhívással fordult a diaszpórában élő magyar közösségekhez, hogy támogassák kárpátaljai segélyezési szolgálatukat. Az „1 euro 1 kenyér" elnevezésű programban azt tűzték ki célul, hogy a nehéz helyzetben lévő családokat kenyérrel is segítik. A Beregszászi Diakóniai Központban, a Szeretetszolgálat segítségével kibővített és korszerűsített pékségben naponta több száz kenyeret süttetnek a rászorulók számára a hozzájuk eljuttatott adományok révén.

Az eddig több mint 6000 eurót meghaladó összeget az argentínai magyar szervezetek, a Phoenix-i (USA) református gyülekezet, a Mainz-i (Németország) magyar gyülekezet, a First Presbyterian Church Baton Rouge (USA) és a Melbourne-i (Ausztrália) református gyülekezetek tagjai gyűjtötték össze és juttatták el a Szeretetszolgálathoz. Első alkalommal 300 kiló kenyeret osztottak szét két városban, Beregszászon és Nagyszőlősön. Katonai szolgálatot teljesítők családjainak, mélyszegénységben élő sokgyermekes családoknak és egy gyülekezeti ingyenkonyhára is jutott a frissen sült kenyerekből. Az MRSZ az adományok és a pékség kapacitásának függvényében folytatja a programot.

Forrás: jobbadni.hu

Istent keresem

1Thessz 2,13–16

„Mert ti, testvéreim, hasonlóvá lettetek Isten gyülekezeteihez,” tovább >


Új fordítású Biblia / Károli-Biblia / Hitvallásaink

Ez történik továbbiak →