Elkészült a Kárpát-medencei imanapi füzet

2017. október 09., hétfő

Tizenkettedik alkalommal szervezik meg december első vasárnapján a Kárpát-medencei imanapot. A liturgiát idén a Tiszáninneni Református Nőszövetség állította össze.

„A világra, amely üldözi Jézust és a keresztyéneket, ma nem ítéletet kell kérni, hanem a Lélek tüzét. Ez fordíthatja meg a világot és változtatja meg a szíveket. Ez űzi el a gyűlöletet és teremti meg az egymás befogadását és a szeretetet. Ez a Lélek őket is és minket is megváltoztat. A misszióért kell könyörögni, mely minket most a reformációra való emlékezésben megújít, a világ szemét pedig megnyitja a Krisztusban lévő gazdagság, kegyelem, gyógyulás és megoldások meglátására" – írja az imanapi füzet köszöntőjében Csomós József tiszáninneni református püspök.

A program anyagát Mályiban, a Mécses Központban rendezett háromnapos előkészítő konferencián mutatták be a Kárpát-medencei református nőszövetségek vezetői számára. A füzeten keresztül idén a tiszáninneni egyházvidék történetét, iskolarendszerét, valamint a reformáció és a művészetek kapcsolatát ismerhetik meg a résztvevők. A füzet Dienes Dénes sárospataki teológiai professzor, Pocsainé Eperjesi Eszter múzeumigazgató és Ábrám Tibor tiszáninneni főgondnok tanulmányainak felhasználásával készült.

Földesiné Kántor Mária nőszövetségi titkár emlékeztetett, hogy a Tiszáninneni Református Nőszövetség utoljára 2008-ban állította össze az imanap anyagát. Megtiszteltetésnek nevezte, hogy a reformáció 500. évében bemutatkozhatnak a Kárpát-medence előtt és felhívhatják a figyelmet az egyházkerület értékeire. Mint mondta, a december 3-án megrendezésre kerülő imanap jó lehetőség arra, hogy visszatérjenek a forráshoz, Isten szeretetéből merítve megújuljanak és lendületet kapjanak.


Az imanapi füzetet a képre kattintva vagy a Kapcsolódó letöltések" közül tölthető le

A Kárpát-medencei imanap gondolata a 2004. december 5-ei kettős állampolgárságról szóló népszavazás kudarca kapcsán, az anyaország határain túli magyarság sorsával való együttérzés jeléül született. Az imaprogram során minden évben más-más országrész és egyházkerület mutatkozik be, tárja fel örömeit és gondjait, hív hálaadásra és könyörgésre. A program elsődleges célja az ismeretátadás, a közösségek megerősítése és a gyülekezeti nőszövetségek kapcsolatfelvételének elősegítése.

Az imanapot előkészítő nőszövetség megküldi a liturgiát a helyi csoportoknak, gyülekezeteknek, akik a mellékelt ismertető anyagot is fel tudják használni a szervezésben.

forrás: tirek.hu

Figyelem!

A Reformatus.hu megújult

Ön a Magyarországi Református Egyház korábbi weboldalán jár, amelyet 2020. április eleje óta nem frissítünk. Az itt található információk már elavultak lehetnek. Kattintson és látogasson el megújul honlapunka.