Az egyházi intézményekben folyó munkát is díjazták

2018. január 26., péntek

Az önkéntesség, a hátrányos helyzetű társadalmi csoportok esélyteremtése és a gyermekvédelem területén kiemelkedő munkát végző embereknek adtak át miniszteri elismeréseket kedden Budapesten. A kitüntetettek között volt egyházunk ráckeresztúri drogrehabilitációs központja és budapesti cigány szakkollégiumunk igazgatója is.

Novák Katalin, az Emberi Erőforrások Minisztériumának (Emmi) család- és ifjúságügyért felelős államtitkára a Pro Voluntarius, az Esélyteremtésért és a Szent Kristóf-díjak átadásán arról beszélt, hogy azok az „életképes közösségek", ahol az emberek figyelme túlterjed saját magukon és a szűk környezetükön, másokra is képesek figyelni, felelősséget éreznek másokért, többletenergiát és időt áldoznak mások segítésére. Az átadott elismerések erről az odafigyelésről és a tenni akarásról szólnak – fűzte hozzá.


Pro Voluntarius-díjat kapott a Magyarországi Református Egyház Kallódó Ifjúságot Mentő Missziójának Drogterápiás Otthona. Az elismerést Victorné Erdős Eszter intézményvezető vette át.

Czibere Károly, az Emmi szociális ügyekért és társadalmi felzárkózásért felelős államtitkára úgy fogalmazott, a kitüntetettek bizakodást és reményt adnak azoknak, akik sokszor úgy érzik, hogy róluk lemondtak és elfeledkeztek.


Káli-Horváth Kálmán, az Országos Református Cigánymisszió munkatársa, a Budapesti Református Cigány Szakkollégium igazgatója Esélyteremtésért-díjban részesült

Soltész Miklós, az Emmi egyházi, nemzetiségi és civil társadalmi kapcsolatokért felelős államtitkára megköszönte a díjazottaknak, hogy nekik az „építkezés és a szolgálat" a legfontosabb, mert mindez erősíti az országot és a nemzetet.

Forrás: MTI, fotó: Dani Eszter

Reformatus.hu a közösségi oldalakon

Asztali verzió