Tűzifát osztott az MRSZ

2018. február 22., csütörtök

A Magyar Református Szeretetszolgálat (MRSZ) télen is támogatja a rászoruló családokat. Tűzifa programja utolsó debreceni állomásán a Hollósi családot segítette kilenc mázsa hasogatott tűzifával.

Az előrejelzések szerint hétvégén akár mínusz tíz-tizenöt fokig is lehűlhet a hőmérséklet. Így még éppen időben érkezett a Magyar Református Szeretetszolgálat adománya a Debrecen külvárosában élő Hollósi családhoz. 

Hollósi Ferenc családfőt nagyon meghatotta a segítség, mint mondta, már fogytán volt a tüzifájuk. A megközelítőleg harmincezer forint értékű faadományt fia, Máté segített bepakolni, akit már többször is műtöttek agyadaganata miatt. A családnak minden segítség sokat számít, ezzel a mostani támogatással is több tízezer forintot spórolnak meg. 

„Szeretnénk úgy támogatni az elesetteket, hogy ne függjenek tőlünk, de azt érezhessék mindig, hogy a reményükben erősítjük őket. A Szeretetszolgálat tűzifája nemcsak a hajlékokat melengeti, hanem a lelkeket is" – fogalmazott az átadáson Balogh Barnabás, az MRSZ lelkészigazgatója.

A közelmúltban a megyében csaknem negyven családnak, összesen 850 ezer forint értékben juttatott tűzifát a szervezet.

Forrás: dehir.hu

Reformatus.hu a közösségi oldalakon

Asztali verzió