Szakirányú továbbképzések a Károlin

2018. július 20., péntek

Lelkigondozói asszisztens és szaklelkigondozó szakirányú továbbképzés indul ősszel a Károli Gáspár Református Egyetem Hittudományi Karán.

Lelkigondozói asszisztens szakirányú továbbképzés

A végzettek alkalmasak olyan gyülekezeti munkakörök ellátására, amelyekben a lelkipásztor felügyelete mellett családlátogató, beteglátogató, kapcsolattartó, egyéneket egy-egy életszakaszban kísérő, nehéz élethelyzetekben levőknek lelki támaszt nyújtó feladatokat látnak el.

A felvétel feltétele hitéleti képzési területen legalább alapképzésben szerzett oklevél vagy bármely más képzési területen legalább alapképzésben szerzett oklevél és teológiai jellegű ismeretkörökből legalább 30 kredit megléte.

Az önköltséges levelező képzés ideje 4 félév. Jelentkezési határidő: 2018. augusztus 15. Részletek...

Szaklelkigondozó szakirányú továbbképzés

A végzettek alkalmasak egyházi, állami, önkormányzati, alapítványi és egyesületi fenntartású szociális, egészségügyi és köznevelési intézményekben minden olyan munkakör betöltésére, ahol a lelkigondozói feladatoknak kiemelt jelentőségük van. Alkalmasak továbbá lelkigondozásra szakosodott gyülekezeti egyházmegyei, egyházkerületi és zsinati lelkészi állások betöltésére. A képzést különösen ajánljuk (leendő) börtönlelkészeknek és kórházlelkészeknek. A specializáció elvégzése után lehetőség van arra, hogy a hallgatók klinikai lelkigondozó képzésre jelentkezzenek.

A felvétel feltételei
a) teológiai osztott mesterképzésben szerzett "okleveles teológus" szakképzettséget és lelkész specializációt vagy
b) teológia osztatlan szakon szerzett "okleveles teológus (lelkész/lelkipásztor szakiránnyal) szakképzettséget vagy
c) korábbi rendszerű teológiai egyetemi szintű képzésben szerzett teológus-lelkész szakképzettséget igazoló oklevél.

Az önköltséges levelező képzés ideje 4 félév. Jelentkezési határidő: 2018. augusztus 15. Részletek...

Reformatus.hu a közösségi oldalakon

Asztali verzió