Református félóra

2018. augusztus 08., szerda

A lelki egészség megőrzését járjuk körbe a Kossuth rádió Református félórájának 2018. augusztus 8-i adásában. Tartsanak velünk!

Szünidő van, a feltöltődés ideje, amikor az egyházközségek különösen is nagy hangsúlyt fektetnek arra, hogy olyan pihenéshez segítsék az embereket, amely önmaguk megtalálásához, lelki egészségükhöz is vezet. A lelki egészség tudománya, a mentálhigiéné témája az utóbbi időben nagyon sokszor előkerül a református egyházban.

Vajon mit ad egy lelkésznek az, hogy elvégezte a mentálhigiénés képzést? Jóczik-Tóth Orsolya tokaji lelkész beszél erről, majd Tóth Jánost a Gyökössy Endre Lelkigondozói és Szupervízori Szolgálat vezetőjét kérdezi ugyanerről Fekete Ágnes. Végül egy megvalósult gyakorlatot mutatunk be: Budafokon a református egyházközség Halacska óvodájában alkalmaznak egy lelkigondozót, akinek az a dolga, hogy a szülőkkel és az óvodai dolgozókkal foglalkozzon, nekik segítsen. Erről a példaértékű munkáról beszél Némethné Pötördi Zsuzsanna.

Tebenned bíztunk eleitől fogva – Református félóra minden szerdán 13.30-tól a Kossuth rádióban. A műsor korábbi adásait megtalálja a műsor honlapján vagy visszahallgathatja a mediaklikk.hu oldalán.

Figyelem!

A Reformatus.hu megújult

Ön a Magyarországi Református Egyház korábbi weboldalán jár, amelyet 2020. április eleje óta nem frissítünk. Az itt található információk már elavultak lehetnek. Kattintson és látogasson el megújul honlapunka.