Református ízek találkozója

2018. október 12., péntek, Kopács

Új gasztrokulturális esemény segíti a reformátusok összetartását: október 12-14. között első alkalommal rendezik meg a Református ízek találkozóját a horvátországi Kopácson. Az idei rendezvény fő témája a paprika lesz.

A fűszerpaprika jelene, múltja és a rá épülő ételek állnak majd az első Református ízek találkozója középpontjában. A szervezők célja – csakúgy, mint a BORUM-on –, hogy a találkozók és vásárok segítségével szakmai, baráti közösséget épüljenek ki a református élelmiszertermelők között, megismerve az eseménynek helyet adó régiót és az ottani gyülekezeteket is.

A horvátországi Kopács (Kopačevo) túlnyomóan magyar, református település a Drávaközben, Eszéktől 10 kilométerre északra. A falu híres a kiváló minőségű fűszerpaprikájáról, valamint mellette terül el a Duna-Dráva összefolyásnál kialakult hatalmas lápos terület, mely Európa egyik legnagyobb természetes madárrezervátuma.

Tervezett program:

 

Október 12. - péntek

Szállás elfoglalása, regisztráció, igei köszöntés, bemutatkozás

 

Október 13. - szombat

délelőtt: a Drávavidék kultúrájának, történelmének, és a fűszerpaprika jelenének, múltjának bemutatása

délután: gasztrokulturális kalandok – paprikás ételek készítése, borok kóstolása a BORUM-on megismert borászokkal valamint szakmai, baráti közösség építése. (A borokat mindenki saját költségére tudja megízlelni.)

 

Október 14. - vasárnap

közös istentisztelet Laskón, Sztáray Mihály reformátor templomában

Jelentkezni 2018. október 4-ig lehet, részletek a Református Közéleti és Kulturális Központ Alapítvány honlapján. 

Fotó: Romulić Mario / Wikipédia

 

Figyelem!

A Reformatus.hu megújult

Ön a Magyarországi Református Egyház korábbi weboldalán jár, amelyet 2020. április eleje óta nem frissítünk. Az itt található információk már elavultak lehetnek. Kattintson és látogasson el megújul honlapunka.