Advent előtti csend lelkészeknek

2018. december 04., kedd, Galyatető

Az az imádság, amely közel hoz bennünket Istenhez, nem sok szóból áll, hanem Isten előtti csendből – református lelkigyakorlatot szervez a Missziói Iroda a Zsinati Missziói Bizottság támogatásával.

Az az imádság, amely közel hoz bennünket Istenhez, nem sok szóból áll, hanem Isten előtti csendből, amellyel a kevés szót körülvesszük. Ezt a négy napot arra szánjuk, hogy átéljük Isten szerető jelenlétét, odafigyeljünk útmutatásaira, és felfedezzük a csöndben rejtőző erőforrásokat. Személyes belső útjainkon és az egymással való közösségünkben lelki kísérők szegődnek mellénk, akik megélt tapasztalataink feldolgozásában segítenek.

Napjaink ritmusát a következő gyakorlatok határozzák meg: közös napindító áhítat, egyéni rendszeres bibliaolvasás, ima, imanapló írása, természetben való imaséta, beszélgetés a kísérővel és végül újra közös megosztás az esti napzáró csoportban. Eszközök, melyek szükségesek lesznek: Biblia, bibliaolvasó kalauz (saját választású), jegyzettömb.

Célunk az Istennel való találkozás, amihez szeretnénk négy nap csendet biztosítani. Ezért kérjük, hogy a jelentkezők kötelezzék el magukat arra, hogy ezekben a napokban kikapcsolva hagyják telefonjukat és nem kapcsolódnak rá az internetre sem. Fontos ezt előre jelezni a családnak, munkatársaknak. Nem tud célt érni a lelkigyakorlat, ha ennek ideje alatt is azzal foglalkozunk, amivel otthon foglalkoznánk. A lelkigyakorlat nem lazítás, hanem intenzív bekapcsolódás az Isten jelenlétébe, munkájába. Ezért azokat hívjuk, akik ezt fontosnak tartják és ezen a téren fejlődni szeretnének.

Helyszín: Ráday Konferencia-központ, Galyatető

 

Időpont: 2018. december 4-8.

Érkezés: dec. 4., kedd este 18 óráig
Távozás: dec. 8., szombat reggel

 

Lelkivezető: Fekete Márton református lelkész, Marosvásárhely

Részvételi díj hozzájárulás: 10.000 forint (a fennmaradó 22.000 forintot a Magyarországi Református Egyház fedezi), mely a helyszínen készpénzben fizetendő. Minden résztvevő számára külön szobát biztosítunk.

Jelentkezés: a misszioi.iroda@reformatus.hu címen név, telefonszám és e-mail cím megadásával. A csoport létszáma behatárolt, a jelentkezéseket érkezési sorrendben fogadjuk, de legkésőbb november 22-ig.

Missziói Iroda, fotó: Kapás Csilla

Figyelem!

A Reformatus.hu megújult

Ön a Magyarországi Református Egyház korábbi weboldalán jár, amelyet 2020. április eleje óta nem frissítünk. Az itt található információk már elavultak lehetnek. Kattintson és látogasson el megújul honlapunka.