A kórházlelkészi munka egységesítése a cél

2018. október 31., szerda

A kórházlelkészi munka finanszirozásáról, a munkakör kereteinek, szakmai feltételeinek egységesítésről tárgyalt Gér András, egyházunk zsinati tanácsosa a Kórházlelkészek Országos Találkozóján résztvevő szakemberekkel. A cél egy egységes rendszer kidolgozása, ennek fényében zajlik a feltételek véglegesítése.

Megtartották a Kórházlelkészek Országos Találkozóját október 25. és 27. között a Nagybörzsönyben. A szakmai továbbképzésre minden évben másik egyházkerületben kerül sor, idén az egészségügyben szolgáló lelkészek teológiai, orvosi és lélektani előadásokat hallgathattak. A találkozás jó alkalom volt a különböző helyszínek és szolgálatok – például a Kaposváron több éve sikerrel zajló, önkéntes beteglátogatás – bemutatására is. 

A találkozón Gér András, egyházunk zsinati tanácsosa a kórházlelkészi munka finanszírozásáról, kereteiről, feltételeiről, a várható változásokról egyeztetett a jelenlévőkkel. A folyamat célja egy egységes rendszer kidolgozása. 

A jelenlevő 24 kórházlelkész számára a gazdagító és építő találkozás fontos alkalma volt a szakmai és személyes kapcsolatépítésnek is.   

Gál Judit 

Reformatus.hu a közösségi oldalakon

Asztali verzió