Református pedagógusok munkáját ismerik el 2019-ben is

2019. február 10., vasárnap

Március 18-ig jelölhetünk példamutató pedagógusokat a Makkai Sándor-díjra és az Imre Sándor-díjra.

Egyházunk Zsinata 2019-ben immár 22. alkalommal ismeri el a református pedagógusok teljesítményét:

A Makkai Sándor-díj a református nevelési eszményeknek a mindennapi pedagógiai gyakorlatba történő átültetéséért jár. A díj adományozásának feltétele a több éves óvónői, tanítónői vagy tanári tevékenység magyar református köznevelési intézményben, a kiemelkedő szakmai munka és a példamutató emberi-hitbeli magatartás. A díj évente három pedagógusnak adományozható, akik közül egynek mindig határon túli pedagógusnak kell lennie. A díjat 2019. augusztus 31-én, szombaton a 2019/20. tanév országos református tanévnyitó istentiszteletén (Pécsett) adják át.

Az Imre Sándor-díjat a református iskolaügyért végzett áldozatos munkáért ítélik oda. A díj adományozásának feltétele a több éves iskolavezetési vagy a református oktatásügyért más területen folytatott kiemelkedő tevékenység, valamin a példamutató emberi-hitbeli magatartás. A díj évente egy pedagógusnak adományozható. A díjat 2019. november 21-én, csütörtökön a Zsinat őszi ülésén adják át.

A felterjesztéseket 2019. március 18-ig (hétfőig) kell eljuttatni a Magyarországi Református Egyház Zsinati Oktatási Irodájának címére (1427 Budapest, Pf.: 643.). A jelölésekhez csatolni kell az intézmény fenntartói igazgatótanácsának támogató véleményét is (ha működik igazgatótanács az intézmény mellett). A pedagógusi kitüntetések odaítéléséről a Zsinat 2019. április 10-i ülésén határoz.

Istent keresem

Lk 1,1–25

„De íme, most megnémulsz, és nem tudsz megszólalni egészen addig, amíg ezek végbe nem mennek,” tovább >


Új fordítású Biblia / Károli-Biblia / Hitvallásaink