37 és fél millió forintot utalt át a református egyház a kollégiumtűz áldozata családjának

2019. február 20., szerda

Átutalta a Ráday utcai kollégiumtűzben elhunyt férfi családjának az adományozóktól befolyt 37 és fél millió forintot a Magyarországi Református Egyház.

Január közepén három kamasz gyújtogatott Budapesten, a 9. kerületi Markusovszky téren, a Ráday Református Felsőoktatási Kollégium térre eső részén. A kollégium lángra kapott, és szinte teljesen kiégett. Az épület második emeletén az egyik vendégszobában tartózkodó 46 éves férfi életét veszítette a tűzben, mindenki más épségben hagyta el a kollégiumot. A tűz egyetlen áldozata családjának megsegítésére a református egyház még a temetés előtt 3 millió forint gyorssegélyt utalt át. Ezt követően az egyház a férfi özvegye és négy gyermeke számára önálló számlát különített el, és nyilvános adakozást hirdetett. A felhívásra reagálva – a többi közt – az ország több száz médiuma, országos és helyi televíziók, rádiók, internetes portálok, valamint a református egyház minden médiuma és közösségi oldala adakozásra buzdított, több millió emberhez eljuttatva a hírt.

2019. február 20-ig 37.555.320 forint érkezett az elkülönített számlára. Jószándékú közösségek és emberek ezrei adakoztak, köztük különböző felekezetek, református gyülekezetek, és református egyházi vezetők. A kollégium fenntartója – a Dunamelléki Református Egyházkerület – bár maga is a tűz károsultjává vált, hiszen 165 diák maradt otthon nélkül, és becslések szerint milliárdos kár keletkezett az épületben – minden tőle telhetőt megtett, hogy enyhítse az áldozat családjának veszteségét. A református egyház február 20-án, szerdán a Farkas család részére adományként érkezett teljes összeget átutalta az özvegy számlájára.

Köszönjük szépen az adakozók eddigi és jövőbeni jószándékú támogatását, adományait!

Kommunikációs Szolgálat

Magyarországi Református Egyház

Budapest, 2019. február 20.

Reformatus.hu a közösségi oldalakon

Asztali verzió