Mutass példát te is!

2019. március 30., szombat, Világszerte

Csatlakozzunk idén is a Föld Órája akcióhoz - buzdít mindenkit az Ökogyülekezeti Műhely. A WWF által meghirdetett kezdeményezés célja felhívni a figyelmet a túlzott és fölösleges energiahasználatra.

„A Föld órája nem csak arról a 60 percről szól, amíg 2019. március 30-án 20.30 és 21.30 között leoltjuk a villanyt, és kikapcsoljuk elektromos berendezéseinket. A cél, hogy az emberiség tudatára ébredjen, hogy a fenntartható jövő megteremtése és teremtett világunk megóvása mindannyiunk felelőssége" – figyelmeztet a márciusi utolsó szombati eseményre készülve az Ökogyülekezeti Mozgalom.

Azt írják, felhívhatjuk erre a figyelmet templomok díszkivilágításának lekapcsolásával, gyertyafényes áhítat szervezésével is. Érdemes követni a természet megóvását és a fenntartható életmódot támogató mindennapi kihívásokat, tippeket is, amelyeket a WWF a kampány során megoszt a fenntartható étkezés, a fenntartható háztartás, hulladékcsökkentés, energiatakarékosság témakörében.

A kihívásban résztevők idén nem csupán jót tesznek és példát mutathatnak, de nyerhetnek is! A WWF Magyarország 400 darab energiatakarékos fényforrás-csomagot sorsol ki azok között, akik legalább egy fotóval részt vesznek a kihívásban. Regisztrálni a foldoraja.hu weboldalon lehet, ha ezt református közösség képviseletében tesszük, a játékon, közösségteremtő alkalmon kívül még egy jó példával is szolgálhatunk. Az Ökogyülekezet Facebook oldalán idén is megoszthatod legjobb fotóidat, amelyek a földórája akcióról készültek. A legjobb fotókat díjazzák.

Bővebb információk a Föld órájáról a www.foldoraja.hu és a www.okogyulekezet.hu oldalon, valamint az Ökogyülekezet Facebook eseményében.

Figyelem!

A Reformatus.hu megújult

Ön a Magyarországi Református Egyház korábbi weboldalán jár, amelyet 2020. április eleje óta nem frissítünk. Az itt található információk már elavultak lehetnek. Kattintson és látogasson el megújul honlapunka.