A Református félóra március 27-i adásából

2019. március 27., szerda

Szíriában nagy tétje van a Miatyánk "Mindennapi kenyerünket add meg nekünk ma" kérésének – erről is beszél a Református félóra március 27-i adásában Juhász Márton. A Magyar Református Szeretetszolgálat ügyvezető igazgatója mesél majd a közel-keleti keresztyének támogatására indított adománygyűjtésükről, és arról is, hogy miért utazik ismét Szíriába.

Szíria után hallhatnak Herendről is: mindössze öt és fél méterre a híres porcelángyártól, augusztusra elkészülhet a herendi református templom. A Veszprém melletti kistelepülésen azért van szükség az építkezésre, mert a herendi gyülekezet növekszik.

Végül bepillantást nyerhetnek a történészek és levéltárosok terepmunkájába. Hegyi Ádám vezető kutató, a Szegedi Tudományegyetem adjunktusa mesél nekünk a Békési Református Egyházmegye online egyháztörténeti forrástáráról, és arról, milyen nehéz megtalálniuk a régi gyülekezeti feljegyzéseket.

Műsorunk végén pedig hallhatják a Budapest-Gyulai Pál utcai Református Gyülekezet lelkipásztorának áhítatát. Karsay Eszter igei gondolatait Petri Nóra tolmácsolja.

Március 27-án, szerdán, fél kettőtől várja Önöket a református félóra felelős szerkesztője, Fekete Zsuzsa, és a műsorvezető, Hegedűs Márk. Áldás, békesség!

Figyelem!

A Reformatus.hu megújult

Ön a Magyarországi Református Egyház korábbi weboldalán jár, amelyet 2020. április eleje óta nem frissítünk. Az itt található információk már elavultak lehetnek. Kattintson és látogasson el megújul honlapunka.